Menopauză: Pierderea din greutate ar putea atenua bufeurile?

În cadrul unui studiu preliminar prezentat de North American Menopause Society (NAMS), cercetătorii au supus observației 40 de femei obeze sau supraponderale (albe sau afro-americane), care sufereau de cel puțin patru bufeuri pe zi, și au descoperit că această problemă se estompa dacă pierdeau din surplusul de kilograme, informează pe pagina online ziarul Le Parisien.

Studiul a fost publicat în revista ‘Menopause’. Bufeurile afectează 70% dintre femeile aflate în perioada de menopauză (timp de 9 ani pentru unele din ele) și pot avea repercusiuni în viața cotidiană, provocând schimbări de dispoziție sau treziri bruște în timpul nopții.

Grupul testat, care a înregistrat o scădere de 63% a bufeurilor, a urmat un regim intensiv bazat pe schimbarea comportamentului alimentar pe termen lung. Regimul a fost eficient iar participantele la studiu au pierdut în medie 9 kilograme fiecare.

‘Este o descoperire încurajatoare pentru femeile care încearcă să atenueze simptomele asociate menopauzei’, a declarat Margery Gass, directoare la North American Menopause Society „Regimul bazat pe schimbarea comportamentului alimentar a fost un remediu sigur și eficient pentru numeroase femei și le-a încurajat să adopte un stil de viață sănătos’, a explicat ea.

Chiar dacă aceste metode de pierdere a kilogramelor sunt greu de suportat, iar efectele sunt de obicei temporare, participantele la studiu s-au declarat încântate de rezultat. Aproximativ 75% dintre ele au constatat că diminuarea bufeurilor era un factor de motivare suficient pentru a adopta un stil de viață sănătos.

Și alte studii anterioare au relevat o legătură între cantitatea de grăsime din corpul femeilor și bufeuri, dar este pentru prima dată când cercetătorii ajung la concluzia că pierderea din greutate permite diminuarea acestor neplăceri, conchide ziarul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata