Mii de fotografii ale misiunilor Apollo au fost dezvăluite

Mii de fotografii din timpul misiunilor americane Apollo au fost încărcate pe Flickr la sfârșitul săptămânii trecute. Aceste imagini de înaltă definiție, accesibile gratuit, dezvăluie momente din timpul misiunilor Apollo 7 până la Apollo 17, prin intermediul astronauților participanți, scrie Le Parisien.

Imaginile nu au fost publicate de NASA, ci de Kipp Teague, un pasionat care gestionează Project Apollo Archive. Între 1961 și 1975, astronauții erau echipați cu camere foto Hasselblad, relatează The Verge.

În 2004, Kipp Teague a început să scaneze imaginile și să obțină „versiuni necomprimate, de înaltă rezoluție”, a explicat el pentru The Planetary Society. De la zboruri pregătitoare până la „un mic pas pentru om”, imaginile prezintă și scene din viața cotidiană ale astronauților.

Programul Apollo a constat într-o serie de zboruri spațiale efectuate de Statele Unite ale Americii între anii 1961 și 1972.

Proiectul, coordonat de NASA, a avut ca principal obiectiv „aselenizarea unui om și întoarcerea lui în siguranță pe Pământ” până la sfârșitul decadei 1960-1970. Acest obiectiv a fost atins de Apollo 11 în iulie 1969. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata