Motobot, primul robot care conduce o motocicletă

Compania niponă producătoare de motociclete Yamaha a surprins audiența la salonul auto de la Tokyo cu o motocicletă condusă de un robot umanoid autonom, stârnind curiozitatea vizitatorilor și anunțând totodată că pregătesc o confruntare cu ‘Doctorul’ Valentino Rossi, scriu The Verge și Daily Mail în edițiile online.

Cei de la Yamaha au realizat și un videoclip de prezentare al motocicletei, model R1M modificată, condusă de robotul umanoid, anunțând încă din startul clipului că este vorba de un proiect care țintește un duel cu cel mai bun motociclist al planetei, ‘Doctorul’ Valentino Rossi.

‘Am fost creat să te depășesc. Îmi îmbunătățesc performanțele zi de zi’ spune Motobot, care este dotat cu o voce robotică, în videoclipul de prezentare, în care motocicleta rulează cu viteza de 100 de km/h de pe pista unui aerodrom abandonat.

Responsabilii de proiect din cadrul companiei Yamaha au transmis că proiectul va fi realizat treptat, în mai multe etape, urmând ca obiectivul pentru Motobot să fie desfășurarea unei curse pe circuit la o viteză de rulare de peste 200 de km pe oră.

Compania niponă a anunțat că va încerca să valorifice toate reușitele acestui proiect în producția de serie a motocicletelor sale, fie că este vorba de cele pentru circuit sau de stradă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: fasterandfaster.net

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata