Motocicleta este de 57 de ori mai periculoasă decât maşina

Dacă 1 reprezintă riscul pe km parcurs de un automobilist să aibă un accident mortal sau grav, un motociclist riscă de 57 de ori mai mult să fie grav rănit sau să își piardă viața pe șosea, relatează marți publicațiile grupului SudPresse, care prezintă cel mai recent studiu realizat de Institutul belgian pentru siguranță rutieră (IBSR). Ca grad de expunere urmează bicicliștii și pietonii.

IBSR a calculat prima oară riscul de a fi victima unui accident mortal sau grav în funcție de fiecare categorie de utilizatori și de categoriile de vârstă, scrie 7sur7.be.

În afară de autobuz sau tramvai (0,6), mașina (1,0) este cel mai sigur mijloc de deplasare. Mai expuși sunt cicliștii, riscurile medii în cazul lor fiind de 23, și pietonii — 8,1.

Citeste si:  Berlinul îşi readuce la viaţă monumentele căzute în dizgraţie

Motocicliștii între 18 și 24 de ani prezintă o probabilitate de 72,6 ori mai mare să fie uciși sau grav răniți pe șosele. Riscul scade la 55,8 în cazul adepților motocicletei între 25 și 44 de ani și la 41,5 la cei între 45 și 64 de ani, încheie 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata