MSI: Doar 8% din populaţia România utilizează comerţul electronic; ţinta europeană este de 47%

Doar 8% din populația România utilizează în prezent comerțul electronic, în timp ce ținta europeană în domeniu vizează pragul de 47%, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul pentru Societatea Informațională Diana Voicu, la ‘European Digital Youth Summit’ (EDYS).

‘Este nevoie să realizăm mai multe planuri de acțiune, pentru a crește volumul comerțului electronic din România, de la nivelul actual de 8%, până la ținta europeană de 47%. Comerțul electronic (e-commerce) este deosebit de important pentru dezvoltarea unei țări, deoarece se facilitează achiziționarea unor produse mai ieftine, mai diversificate, costurile cu transportul tradițional scăzând semnificativ, prin utilizarea dronelor. În ceea ce privește piața unică digitală, aceasta este promovată prin sporirea securității online, prin finanțarea dezvoltării de platforme online pentru tranzacționarea bunurilor și a serviciilor, atât la nivel național, cât și transfrontalier’, a afirmat Diana Voicu.
Potrivit acesteia, Strategia Națională Agenda Digitală pentru România este influențată de cea europeană, punându-se accent pe interoperabilitate și pe asigurarea cadrului legislativ necesar.

‘În prezent, numai 5% din populația României folosește serviciile de e-government, ținta noastră fiind aceea de a ne apropia de pragul de 35%. De la procedurile de înființare a unei afaceri, până la obținerea unui certificat de naștere sau de căsătorie, toate aceste operațiuni trebuie să se realizeze mult mai simplu, în mediul online. Pentru a asigura confidențialitatea datelor, este nevoie să implementăm un sistem de securitate cibernetică. Conform unui studiu realizat de Eurostat, 35% din utilizatorii de internet chestionați la nivel european au admis că au un nivel ridicat de îngrijorare în ceea ce privește abuzul de informatii personale trimise pe internet și/sau violarea intimității’, a

mai spus Diana Voicu.
‘European Digital Youth Summit’ (EDYS) este cel mai mare eveniment digital de tineret al anului, reunind peste 100 de participanți din 14 țări europene. Evenimentul are loc în cadrul proiectului SMARTER, organizat de Asociația ‘Group of European Youth for Change’ (GEYC), cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Programul ‘Tineret în acțiune’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata