Muzicienii americani trăiesc intens şi mor tineri

10

Se spune despre vedetele pop că trăiesc intens și mor repede, ipoteză confirmată de un studiu australian, conform căruia muzicienii americani mor până la 25 de ani, mai devreme decât media oamenilor.

‘Există dovezi că nu totul este roz în lumea muzicii pop’, arată Dianna Kenny, cercetătoare la Universitatea din Sydney, care a analizat moartea a 12.665 muzicieni americani, majoritatea bărbați, care și-au pierdut viața între 1950 și iunie 2014.

Studiul se întinde pe parcursul a 70 de ani și se referă la toți muzicienii care au avut succes, în grade diferite, în toate genurile, de la pop la punk, trecând prin jazz, relatează marți 7sur7.be.

Rata deceselor accidentale este între cinci și zece ori mai mare decât la populația americană în general, iar rata sinuciderilor, de două-șapte ori, arată cercetătoarea, profesor de psihologie și muzică. Și nivelul deceselor ca urmare a unor atacuri este superior mediei.

De-a lungul timpului, speranța de viață a muzicienilor, ca și a celorlalți oameni, a crescut, însă în ultimii zece ani, când bărbații muzicieni au murit între 55 și 60 de ani, în timp ce media bărbaților depășește 75 de ani. În ceea ce privește femeile muzician, speranța de viață depășește 60 de ani, la celelalte femei aceasta fiind de 80 de ani.

Dianna Kenny a adăugat totuși că sunt necesare cercetări mai aprofundate pentru a putea trage concluzii definitive în această privință. Ea apreciază totuși că industria muzicală ar trebui să facă mai mult pentru a-i susține pe muzicieni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata