Nadia şi Hagi – cei mai mari sportivi români; ei sunt urmaţi de Năstase, Halep şi Ţiriac

Nadia Comăneci și Gică Hagi sunt cei mai mari sportivi români ai tuturor timpurilor, fiind urmați de Ilie Năstase, Simona Halep și Ion Țiriac, potrivit unui sondaj IRES transmis vineri.

29% dintre cei chestionați cred că Nadia Comăneci este cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor, în timp ce 27% îl indică pe Gheorghe Hagi. Ilie Năstase este indicat de 9% dintre respondenți, urmat de Simona Halep (6%) și Ion Țiriac (5%).

Succesul Simonei Halep din ultima perioadă este urmărit de români. Astfel, potrivit cercetării 60% dintre respondenți spun că au urmărit unele dintre meciurile Simonei de la Roland Garros iar 13% declară că au urmărit toate meciurile susținute de sportiva română la acest turneu.

Bărbații, cei peste 65 de ani, locuitorii din mediul urban, cei cu studii superioare și care locuiesc în regiunea de sud a țării sunt categoriile de public care au urmărit toate meciurile de la Roland Garros disputate de Simona Halep. 84% dintre cei chestionați cred că Simona Halep ar fi meritat să câștige turneul de tenis de la Paris. 9% susțin că nu ar fi meritat.

Un sfert dintre respondenți au un grad ridicat de optimism în ceea ce privește parcursul Simonei Halep la Wimbledon și cred că ea va câștiga cu siguranță turneul. 57% cred că victoria este probabilă.

Ilie Năstase este indicat de o treime dintre respondenți drept sportivul român care a câștigat, în trecut, turneul Roland Garros. 15% dintre cei chestionați o indică pe Virginia Ruzici iar 8% — pe Ion Țiriac. 43% dintre cei chestionați nu reușesc să indice numele unui câștigător român la Roland Garros.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.102 indivizi de 18 ani și peste. Tipul eșantionului: multistratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național. Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de plus/minus 3%. Perioada anchetei: 10 iunie 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata