NASA Space Apps Challenge – pe 23 şi 24 aprilie la Cluj-Napoca

NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon (concurs de programare) din lume, va fi organizat în premieră în România, pe 23 şi 24 aprilie, la Cluj-Napoca, de către Centrul de Antreprenoriat şi Inovaţie Startup Transilvania.

Competiţia se adresează unui public cu nivel de experienţă variat şi din diverse domenii: programatori, oameni de ştiinţă, profesori, tehnologi, artişti, designeri, ingineri, storytellers, studenţi sau antreprenori.

Potrivit unui comunicat transmis luni, de Agenţia Spaţială Română, temele competiţiei din acest an trasate de NASA sunt: Terra, Aeronautică, Tehnologia, Staţia Spaţială Internaţională, Călătorie spre Marte, De la Sistemul Solar la infinit.

„Participanţii îşi pot alege de aici o problemă pe care doresc să o rezolve în funcţie de domeniu, gradul de dificultate şi interese. De asemenea, participanţii selectează locaţia unde vor să participe la hackathon sau pot opta pentru mediul virtual. Înscrierile sunt în prezent deschise şi pentru evenimentul din Cluj-Napoca se fac la următorul link: https://2016.spaceappschallenge.org/locations/cluj-napoca-romania„, precizează comunicatul de presă.

Organizatorii precizează că pe 15 aprilie va avea loc evenimentul „Data Bootcamp”, al cărui scop este de a-i familiariza pe participanţi cu noţiunea de hackathon, cu seturile de date şi unelte NASA, cu conceptele şi abilităţile de rezolvare a problemelor, dar şi de a le oferi posibilitatea să interacţioneze şi să se cunoască mai bine.

După hackathon-ul care va dura 48 de ore (23 — 24 aprilie), juriul local va desemna maxim două proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului internaţional, învingătorii (câştigători ai cinci proiecte şi ai premiului People’s Choice Award) urmând a fi invitaţi la o lansare NASA.

De la începuturile sale în 2012, International Space Apps Challenge a devenit cel mai mare hackathon (concurs de programare) la nivel mondial. Soluţiile rezultate variază de la aplicaţii mobile la jocuri, hardware şi multe altele. Ediţia din 2015 a ajuns la aproape 14.000 de participanţi din 62 de ţări şi 133 de oraşe din întreaga lume.

La ediţia din acest an s-au înscris 193 de oraşe de pe întreg globul.

La Cluj, partenerii Centrului de Antreprenoriat şi Inovaţie Startup Transilvania sunt TechAcademy, SprintPoint Techcelerator şi ClujHUB. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: nasa.gov

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata