Peste o cincime dintre copiii europeni născuţi în 2012 au mame cu vârste de şi peste 35 de ani

Mai mult de o cincime dintre copiii europeni născuți în 2012 au mame cu vârste de și peste 35 de ani, relevă date ale Oficiului german de Statistică, preluate joi de DPA.

Nașterile în rândul femeilor cu vârste de și peste 35 de ani au fost cele mai numeroase în Spania, reprezentând 34% din totalul nou-născuților din această țară, în 2012, în contextul în care cifrele au crescut cu 12 procente în ultimii zece ani, a indicat Oficiul german de Statistică.

Prin comparație, numărul nașterilor în rândul femeilor de 35 de ani și mai în vârstă a reprezentat 33% din total în Italia și 30% în Irlanda. În Grecia, Luxemburg și Portugalia fiecare al patrulea copil a fost născut de o mamă de 35 de ani sau mai în vârstă, a indicat aceeași sursă.

De asemenea, în Germania, Suedia și Danemarca, aceste nașteri au reprezentat aproximativ 22% din total în fiecare țară. Același procent a reprezentat media în cele 28 de state ale Uniunii Europene.

Numărul acestora a fost mai scăzut în Franța și Marea Britanie, unde nașterile în rândul mamelor de 35 de ani și peste această vârstă au reprezentat 19%, și respectiv 20% din total. Finlanda a avut cea mai scăzută rată din UE, de 0,2%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata