Pregătirea muzicală poate îmbunătăţi capacităţile lingvistice şi de citire

Cântatul cu vocea sau la un instrument îi poate ajuta pe copiii defavorizați să-și îmbunătățească abilitățile de citire, susțin cercetătorii americani, preluați de BBC.

Studiul, prezentat la o întrunire a American Psychological Association, a fost condus de Nina Kraus de la Universitatea Northwestern și a implicat sute de copii care învățau la licee din zone sărace din Chicago și Los Angeles.

După ce au primit timp de un an lecții de muzică, elevii de 9 și 10 ani au avut note constante la citit, spre deosebire de cei cărora nu li s-a predat muzica, și care au avut rezultate școlare mai slabe la această materie. De asemenea, un alt grup de copii care au beneficiat de pregătire muzicală s-au dovedit mai buni în ceea ce privește procesarea imaginilor și sunetelor decât cei care nu au avut parte de lecții similare.

Studiul a relevat că lecțiile de muzică pot crește gradul de concentrare, memoria și atenția copiilor în clasă prin îmbunătățirea funcțiilor lor neuronale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata