Prima dronă cu pasageri umani din lume

Prima dronă cu pasageri umani din lume, capabilă să transporte autonom o persoană în aer timp de 23 de minute, a primit undă verde pentru testare în Nevada, relatează The Guardian.

Firma chinezească Ehang, care a prezentat drona electrică cu pasageri Ehang 184 la la CES, în Las Vegas, în luna ianuarie, a încheiat un parteneriat cu Institutul pentru sisteme autonome din Nevada (NIAS) şi cu Biroul Guvernatorului pentru Dezvoltare Economică (Goed) pentru a testa drona în vederea aprobării.

„Statul Nevada, prin NIAS, va ghida Ehang prin procesul de reglementare al Autorităţii Federale de Aviaţie (FAA), în vederea realizării unui zbor în condiţii de siguranţă”, a declarat Tom Wilczek, specialist în industria aerospaţială şi de apărare la Goed.

Ehang speră să înceapă testarea în cursul acestui an, fiind necesar să dovedească FAA că este capabilă să zboare în condiţii de siguranţă — cu ghidarea NIAS — înainte de a fi capabilă să zboare cu mai mulţi pasageri.

Compania, cu sediul în provincia Guangzhou din sudul Chinei, realizează deja drone, însă Ehang 184 este prima capabilă să transporte o persoană pe calea aerului.

Compania are în vedere un sistem în care un pasager introduce destinaţia, iar drona se ocupă de restul, decolând vertical, zburând la altitudini de până la 3,5 kilometri, cu până la 100 de kilometri pe oră, timp de maxim 23 de minute, cu ajutorul celor 8 elice de pe cele 4 braţe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata