Primii născuţi sunt mai expuşi riscului de a deveni supraponderali la vârstă adultă

Primii născuţi sunt mult mai expuşi să devină supraponderali când devin adulţi decât fraţii lor mai mici, potrivit unui studiu realizat în Noua Zeelandă şi publicat luni, relatează Xinhua.

Cercetătorii de la Universitatea din Auckland au studiat 50 de persoane supraponderale, bărbaţi cu vârste între 35 şi 55 de ani. Ei au constatat că primii născuţi au avut în medie o greutate cu 6,9 kg mai mare decât al doilea născut şi un indice de masă corporală (BMI) mai mare, în timp ce sensibilitatea la insulină era de asemenea mai redusă cu 33% la bărbaţii care au fost primii născuţi.

Atât BMI, cât şi o sensibilitate mai scăzută la insulină au fost considerate factori de risc pentru diabetul de tip 2, hipertensiune şi afecţiuni coronariene, se arată în studiul condus de profesorul Wayne Cutfield. Studiul a contribuit la înţelegerea stării de sănătate, pe termen lung, a primului nou născut, sugerând că aceasta poate influenţa metabolismul din copilărie până la maturitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata