Regimul bogat în proteine, cea mai bună metodă de slăbit

Cea mai bună metodă de slăbit este dieta bogată în proteine, iar faptul că proporția proteinelor a scăzut în alimentația occidentalilor în ultimii 60 de ani ar putea explica sporirea numărului de persoane obeze, scrie ‘Daily Mail’, vineri, într-un articol referitor la un studiu prezentat în Manchester, la reuniunea anuală a Societății pentru biologie experimentală.

O asemenea dietă are însă și riscuri și poate duce la dezechilibre ce pot cauza, la rândul lor, probleme de sănătate’, avertizează profesorul în nutriție ecologistă David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, coordonatorul studiului. El susține că organismul uman nu este adaptat la biscuiți, prăjituri, pizza și băuturi dulci și recomandă consumul de ouă și carne, mai ales pește și piept de pui, și evitarea hranei ‘ultra-procesate’.

Specialiștii menționează că proteinele sunt o sursă de energie și, totodată, sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă și pentru refacerea țesuturilor, precum organele interne, pielea și mușchii, inclusiv mușchiul inimii după un infarct.

Diverse cercetări științifice au arătat că aprecierea conținutului nutrițional al alimentelor numai în funcție de numărul de calorii nu este suficientă. Ceea ce contează este asigurarea unui echilibru corect între proteine, carbohidrați și grăsimi. Dacă apare un dezechilibru, pentru a se ajunge la nivelul corect de proteine, trebuie să se modifice și consumul de zaharuri și grăsimi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata