Robin Williams, CM de Fotbal și Ebola – cel mai mare număr de căutări pe Google în 2014

Actorul american Robin Williams, care s-a sinucis în luna august, Campionatul Mondial de Fotbal și epidemia de Ebola au fost cele mai căutate subiecte pe Google în anul 2014 la nivel mondial, a informat marți gigantul din domeniul internetului.

Acest clasament, „Year in Search 2014”, a fost realizat de motorul de căutare pe baza analizării unui trilion de accesări.

Pe locul patru, cu 200.000 de căutări, s-a situat tragedia cursei MH370 a companiei Malaysia Airlines, în care un avion cu 239 de persoane la bord a dispărut la 7 martie 2014, în timp zbura de la Kuala Lumpur spre Beijing.

‘Ice Bucket Challenge’, provocarea în scop caritabil la un duș cu apă cu gheață, în scopul strângerii de fonduri pentru combaterea sclerozei amiotrofice laterale (Amyotrophic Lateral Sclerosis, ALS), s-a aflat pe locul cinci ca număr de căutări pe Google în acest an, mai ales după ce în această campanie s-au implicat foarte multe personalități ale vieții publice din toată lumea.

Jocul ‘Flappy Bird’ pentru telefoanele mobile ocupă locul al șaselea din clasament, urmat de Conchita Wurst, interpretul transsexual austriac care a câștigat concursul Eurovision îmbrăcat într-o rochie lungă și purtând barbă. Topul mai include gruparea Statul Islamic, filmul ‘Frozen’ și Jocurile Olimpice de la Soci.

La capitolul celebrități, clasamentul este condus de actrița americană Jennifer Lawrence, cunoscută în special pentru rolul din ‘Hunger Games’, de un VIP al lumii mondene, starleta Kim Kardashian, și de artista Julie Gayet, al cărei nume a început să aibă un răsunet extraordinar după ce presa a dezvăluit, la începutul anului, relația pe care o avea cu președintele francez, François Hollande.

Actorul american Tracy Morgan este pe locul patru, urmat de colegii săi de breaslă Renee Zellweger și Jared Leno. Cântăreața Lorde este pe locul șapte, iar actorul american Matthew McConaughey, pe opt.

Top 10 celebrități este încheiat de avocata Amal Alamuddin, recent căsătorită cu actorul George Clooney, și americanul Donald Sterling, fostul proprietar al clubului Los Angeles Clippers, care a fost exclus pe viață din Asociația Naționlă de Baschet (NBA) din cauza unor comentarii rasiste făcute în public. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata