„Robohon”, primul robot de buzunar cu funcţii de smartphone

„Robohon”, un robot de buzunar care, în afară de faptul că serveşte drept smartphone, are şi funcţiile de a merge sau de a dansa, va fi scos pe piaţă în Japonia la 26 mai, a informat joi compania Sharp, citată de EFE.

Compania cu sediul la Osaka, centrul Japoniei, care s-a ocupat de dezvoltarea acestui dispozitiv alături de inginerul nipon Tomotaka Takahashi (părintele lui ‘Kirobo’, primul robot astronaut), oferă deja anticipat spre vânzare acest aparat pe site-ul său la preţul de 198.000 de yeni (circa 1.600 de euro/1.800 de dolari).

Acest robot umanoid de 19,5 centimetri înălţime şi 390 de grame, care aspiră să devină lider în acest tip de telefonie, poate fi utilizat şi ca proiector de video, poze sau hărţi şi va oferi o amplă gamă de aplicaţii bazate pe conversaţii cu acest android, detaliază Sharp într-un comunicat.

‘Robohon’ poate reţine figurile persoanelor pe care le înregistrează cu camera sa frontală şi le poate spune pe nume.

Anunţul lansării ‘Robohon’ intervine după ce 66 la sută din compania japoneză a fost achiziţionată de firma taiwaneză Hon Hai, pentru suma de 388,8 miliarde de yeni (3,47 miliarde de dolari). Cumpărarea a fost finalizată pe 2 aprilie, după negocieri îndelungate între cele două firme. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata