Românii alocă, în medie, puţin peste 170 de lei pentru petrecerea zilei de 1 Mai

10

Bugetul mediu alocat de români petrecerii zilei de 1 Mai este de 171,1 lei, fiind asemănător celui de anul trecut (179,9 lei), conform unui studiu studiu MEDNET Marketing Research Center.

Potrivit studiului, aproape jumătate dintre persoanele chestionate au declarat că alocă sub 200 de lei pentru petrecerea zilei de 1 Mai, și doar 19,7% susţin că vor aloca un buget de 500 de lei sau mai mare pentru petrecerea zilei respective.

Cei mai mulţi dintre orășenii chestionaţi în cadrul studiului au declarat că vor petrece Ziua Muncii în localitatea de domiciliu, împreună cu familia sau prietenii și la tradiţionala ‘iarbă verde’.

‘Cu toate acestea, un procent de 7,6% dintre persoanele intervievate vor alege de 1 Mai destinaţii turistice din ţară, dintre care 4,4% vor opta pentru destinaţii montane, 2,7% intenţionează să ajungă pe litoral și 0,5% într-o staţiune balneară’, reiese din studiul citat.

De asemenea, cu ocazia mini — vacanţei de 1 Mai, 1,5% dintre respondenţi vor pleca în străinătate în acest an.

Aproape jumătate (44,1%) dintre persoanele intervievate care sunt angajate într-o companie sau deţin o afacere, au declarat că vor fi libere, atât în ziua de 1 Mai, cât și pe 2 Mai, astfel că vor beneficia de o minivacanţă de patru zile.

Studiul citat a fost realizat online, pe un eșantion reprezentativ la nivel naţional, urban, în perioada 4 — 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 — 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ą 3,81%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata