Românii au o imagine pozitivă despre UE şi privesc cu optimism viitorul

Mai mult de jumătate (59%) dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, iar 46% dintre ei cred că vocea lor contează în Uniune, relevă un sondaj Eurobarometru prezentat miercuri de Comisia Europeană.

În plus, românii sunt printre cei mai optimiști dintre europeni în ceea ce privește viitorul continentului (74%, față de un maxim de 78% înregistrat în Irlanda). Principalele preocupări ale românilor se referă la șomaj, situația economică, precum și la creșterea prețurilor și a inflației, se arată într-un comunicat al Reprezentanței CE în România.

În medie, 39% dintre europeni au o imagine pozitivă asupra Uniunii, 40% cred că vocea lor contează, iar 56% privesc cu optimism spre viitor. Principalele preocupări sunt, în mare, aceleași cu ale românilor, ele referindu-se la șomaj, situație economică și imigrație.

Datele fac parte din cel mai recent sondaj Eurobarometru de tip standard. El a fost realizat prin interviuri față în fațăă care au avut loc în perioada 8-17 noiembrie 2014. În total au fost intervievate 32.598 de persoane din toate statele membre UE și din țările candidate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata