Românii preferă să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în ţară, cu un buget mediu alocat de 1.000 de lei/persoană

Românii își petrec Crăciunul în familie și Revelionul împreună cu prietenii și familia, este concluzia unui studiu realizat de un portal de rezervări hoteliere online, remis, luni.

Conform studiului, 65% dintre respondenți plănuiesc să plece în vacanță în iarna aceasta și cei mai mulți (76%) preferă orașe sau stațiuni de munte din România.

În topul destinațiilor din România alese de români pentru vacanța de iarnă se află Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, dar și stațiuni precum Băile Felix, Tușnad, Gura Humorului și Sovata. Conform studiului realizat în luna noiembrie de HotelGuru.ro, activitatea principală de vacanță este relaxarea, 51% dintre respondenți intenționând să petreacă sărbătorile în hoteluri cu centre spa și wellness.

Studiul a reliefat și că bugetul considerat rezonabil de turiștii romani pentru un sejur în România variază între 600 și 1.000 de lei/persoană.

Cei care aleg să își petreacă vacanța de iarnă în străinătate optează pentru o destinație apropiată, cu posibilitate de ski, cum ar fi Austria, Bulgaria și Franța, dar și Germania, Ungaria și Marea Britanie. Nu lipsesc nici destinațiile exotice, precum Emiratele Arabe Unite — Dubai și insulele din Caraibe.

La capitolul activități, în timpul vacanțelor de iarnă relaxarea la spa sau wellness ocupă locul principal (51%) în preferințele românilor, 47% dintre ei preferă să fie alături de persoana iubită, într-un cadru romantic, pe când 45% doresc să facă excursii în natură, iar 37% să viziteze orașe. Cei mai mulți ar prefera să călătorească cu soțul/soția sau prietenul/prietena (59%), pe când 37% cu familia, iar 23% cu prietenii.

Pentru destinațiile din străinătate 34% dintre români au răspuns că prețul rezonabil ar trebui să fie între 300 și 500 de euro de persoană.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2.380 de respondenți din România, care au participat online pe site-ul portalului de rezervări hoteliere. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata