Schimbarea climatică ameninţă jumătate din speciile de păsări din America de Nord

Schimbarea climatică este principala amenințare pentru supraviețuirea a aproape jumătate din speciile de păsări de pe teritoriul continental al Statelor Unite și Canadei, se arată într-un studiu publicat de Societatea Națională Audubon și citat de EFE.

„Din 1.600, au dispărut aproape 9 specii de păsări în America de Nord continentală și peste jumătate din speciile de păsări de pe acest continent sunt supuse riscului de dispariție până la sfârșitul secolului”, a declarat cercetătorul șef de la Audubon, Gary Langham, care a condus cercetarea.

Din cele 588 specii de păsări examinate timp de șapte ani pe parcursul studiului, 314 specii sunt supuse riscului de dispariție, iar dintre acestea 126 ar putea suferi o diminuare severă a habitatului (între 50% și 100%) până în anul 2050.

Printre speciile amenințate figurează și emblematicul vultur pleșuv, al cărui habitat natural s-ar putea reduce cu 75% în următorii 65 de ani.

Studiul prevede că deși se vor extinde ariile de iernat pentru multe specii din SUA, vor fi afectate drastic ciclurile de reproducere din perioada verii, ceea ce va diminua numărul de exemplare, dacă încălzirea globală nu va putea fi ținută sub control. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata