Sistemul de operare Windows 10 reprezintă „o nouă eră” în întreaga industrie IT

23

Sistemul de operare Windows 10 reprezintă ‘o nouă eră’ pentru calculatoarele personale, a afirmat miercuri șeful companiei americane Microsoft, Satya Nadella, într-un interviu acordat BBC.

Miercuri, sistemul de operare Windows 10 a fost lansat pe plan global și va fi disponibil în cursul acestei veri în 190 de țări și 111 limbi.

Utilizatorii de Windows 7 și 8 pot face gratuit upgrade la versiunea Windows 10 a sistemului de operare dar companiile și producătorii de PC-uri vor trebui să plătească pentru versiunile lor. Oferta nu este disponibilă, însă, pentru cei care folosesc încă Microsoft Vista sau sistemul XP. Aceștia vor trebui să cumpere o nouă licență pentru Windows 10.

Noul sistemul de operare include meniul Start și va rula atât pe PC-uri, cât și pe tablete, console de joc și smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include și un nou browser de Internet — Edge — și un asistentul personal digital — Cortana.

‘Windows 10 este o piatră de hotar nu numai pentru compania noastră ci și pentru întreaga industrie IT‘, a afirmat Satya Nadella.

Grupul american colaborează cu Xiaomi, mare producător chinez de smartphone-uri, pentru a testa Windows 10 pe aparatele sale. Compania a anunțat și parteneriate cu grupurile chineze Tencent și Lenovo pentru a-și ajuta clienții din China să treacă la Windows 10.

Microsoft a introdus noi caracteristici de securitate pentru Windows 10, în același timp modificând politica de licențiere.

Potrivit vicepreședintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 să ruleze pe un miliard de dispozitive în primii 2-3 ani de la lansare. În schimb, compania a confirmat că versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibilă decât la finele acestui an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata