Speranţa de viaţă a oamenilor, influenţată de activitatea solară din momentul naşterii

Persoanele născute într-o perioadă de calm a activității solare ar putea trăi mai mult decât cele care au venit pe lume într-un interval de mai mare activitate a astrului zilei, susține un studiu elaborat de cercetători norvegieni publicat miercuri în revista ‘Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences’.

Acesta este primul studiu care scoate în evidență importanța radiației ultraviolete (UV) asupra organismului uman în primele sale zile de existență. Razele UV constituie un factor de stres care poate afecta supraviețuirea și fertilitatea, probabil, prin daunele produse celulelor și ADN-ului, au afirmat autorii cercetării științifice.

Colectivul de specialiști de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie a ajuns la această concluzie după ce a coroborat date demografice referitoare la 8.600 de persoane născute între 1676 și 1878 cu informații legate de activitatea Soarelui din respectivul interval de timp, transmite Europapress. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata