Stephen Hawking lansează un vast program pentru descoperirea unei inteligenţe extraterestre

15

‘Într-un univers infinit trebuie să existe urme de viață. Undeva în cosmos poate o viață inteligentă privește’, a spus la Royal Society Science Academy din Londra celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking, care a lansat luni un program ambițios ce vizează să observe imensitatea spațiului, în căutarea unei inteligențe extraterestre.

Susținut de fizicianul și antreprenorul rus Iuri Milner, proiectul pe zece ani numit ‘Braekthrough Listen’ și finanțat cu 100 de milioane de dolari a fost prezentat ca cel mai ambițios conceput vreodată pentru descoperirea unui semn de inteligență extraterestră, transmite AFP.

‘A venit timpul să încercăm să găsim un răspuns, să căutăm viață dincolo de Terra. Trebuie să știm’, a adăugat omul de știință.

Pentru desfășurarea cercetărilor, proiectul va recurge la cele mai puternice telescoape, în încercarea de a depista expresia unei activități inteligente, cum ar fi o frecvență radio sau o rază laser.

Programul se va defășura în partenariat cu ‘Breakthrough Message’, concurs ce vizează crearea unor mesaje digitale care să reprezinte omenirea, încheie AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata