Stimularea cerebrală contribuie la recuperarea după un accident vascular cerebral

Stimularea părții creierului care controlează mișcarea poate îmbunătăți recuperarea după un accident vascular cerebral, informează BBC, citând un studiu elaborat de cercetătorii americani.

Publicat în Proceedings of the National Academy of Science, studiul ar putea explica modul în care se reface creierul după un accident vascular cerebral și ar putea conduce la noi tratamente.

Echipa de la Facultatea de Medicină a Universității Stanford a făcut un experiment pe șoareci. S-a folosit o tehnică denumită „optogenetică” (utilizarea de fascicule luminoase pentru a controla activitatea celulelor creierului, n.red.) pentru a stimula, după un accident vascular cerebral, doar neuronii din cortexul motor, parte a creierului responsabilă cu mișcările voluntare.

După șapte zile de stimulare, șoarecii au fost capabili să meargă pe o tijă rotativă mai departe decât cei la care creierul nu a fost stimulat. După 10 zile, se deplasau mai rapid decât șoarecii cărora nu le fusese aplicată tehnica amintită. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata