Stresul dublează riscul de infertilitate la femei

Un studiu desfăşurat pe 501 femei arată o legătură între stres şi dificultăţile de concepţie. O echipă de cercetători americani a demonstrat că femeile stresate rămân mai greu însărcinate decât celelalte, scrie 7sur7.be.

Tensiunile emoţionale şi mentale pot provoca infertilitate. Cele 501 femei între 18 şi 40 de ani, dornice să aibă copii, au fost observate timp de un an sau mai mulţi, până au rămas însărcinate. ‘Femeile care aveau cel mai înalt nivel de stres prezentau şi o probabilitate cu 29% mai mică să conceapă copii. Acest lucru se traduce prin dublarea riscului de infertilitate’, spune dr Courtney Dennig-Johnonson Lynch de la Ohio State University.

Oamenii de ştiinţă nu culpabilizează deloc viitoarele mame, ci le sugerează să recurgă la metode simple de relaxare ca să îşi sporească şansele de a rămâne însărcinate. Mersul pe jos 20 de minute, o şedinţă yoga, meditaţia sau luminoterapia pot scădea nivelul de stres.

‘Nu le obligăm pe viitoarele mame să se înscrie la cursuri de meditaţie…Lucruri simple le pot aduce liniştea şi le pot ajuta să se destindă. Oricine îşi poate face timp 20-30 de minute pe zi să meargă pe jos’, încheie cercetătoarea citată de 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata