Thomas Friedman: Pământul nu mai este plat, ci tot mai rapid

Pământul nu mai este plat, ci tot mai rapid, a declarat miercuri, la sediul ONU, Thomas Friedman, autorul best-seller-ului internațional ‘The World Is Flat’, în cadrul unui discurs despre tendințele care influențează lumea de azi, relatează Xinhua.

Vorbind despre inovații precum Uber, Facebook, rețelele 4G sau despre computerul care generează algoritmi de scriere a știrilor pentru Los Angeles Times, el a afirmat că „lumea devine tot mai rapidă și înlăturăm complexitatea din orice”.

El a citat un articol din TechCrunch, potrivit căruia „Uber, cea mai mare companie de taxi din lume, nu deține niciun autovehicul; Facebook, cel mai popular proprietar de media, nu creează niciun conținut; Alibaba, cel mai mare retailer, nu are inventar, iar airbnb, cel mai mare site din lume pentru închirierea de locuințe, nu deține nicio proprietate”. „Ceva interesant se întâmplă”, a adăugat el.

Afirmând că „este un moment fantastic pentru a fi creator’ și din nefericire ‘un moment bun pentru a fi un demolator”, Friedman încearcă să evidențieze faptul că atunci când lumea se schimbă atât de repede există atât oportunități, cât și provocări, dând exemplul grupării Statul Islamic (SI), care folosește instrumente ca Google și What’s APP ca pe un sistem de comandă.

În timpul acestei perioade de schimbare rapidă, Friedman susține că ‘s-a terminat oficial cu rezultatele medii pentru țări’ și că fiecare stat trebuie acum să facă față competiției globale, încălzirii globale și impactului globalizării asupra propriei capacități naționale.

Friedman este un bine-cunoscut jurnalist și editorialist în SUA și a câștigat trei premii Pulitzer. Articolele sale s-au axat pe temele globalizării, terorismului sau Orientului Mijlociu.

Cartea ‘The World Is Flat — A Brief History of the Twenty-first Century’ l-a ajutat pe Thomas Friedman să devină cunoscut la nivel mondial, fiind percepută ca o metaforă pentru uniformizarea șanselor din punct de vedere comercial, toți competitorii având oportunități egale, notează Xinhua. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto:Michael Wuertemberg

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata