Tinerii s-au orientat, în principal, către afacerile inovative şi de suport, de la profesiile liberale la IT&C şi servicii

Tinerii sunt orientați, în principal, către business-urile inovative și de suport, de la profesiile liberale la IT&C, servicii, asistență (socială, medicală etc.) și timp liber, acolo unde potențialul de creștere este important, potrivit unei analiza a KeysFin, remisă marți.

Datele statistice arată, de exemplu, că oamenii de afaceri cu vârsta până în 39 de ani acoperă în prezent 67% din activitățile de servicii în domeniul gospodăriilor, 53% din business-urile în sectorul telecomunicații & informații, 39% din activitățile liberale, 45% din domeniul activități administrative și de suport, 43% în domeniul HoReCa și 53% din activitățile din domeniul cultural, activități recreative.

Business-ul a început să treacă din apanajul celor în vârstă în mâinile celor tineri, dovadă că 28,5% dintre acționarii și asociații firmelor înregistrate la ONRC au vârsta între 30 și 39 de ani, spun cei de la KeysFin.

Dacă îi adăugăm și pe cei cu vârsta până în 31 de ani, rezultă un procentaj de 39,8%. În 2010, proporția acționarilor cu vârsta de până în 39 de ani nu depășea 25%. „Asistăm la o întinerire evidentă a lotului de business al României. Dacă ar fi să creionăm un profil al omului de afaceri din 2014, l-am încadra în grupa de vârstă 30 — 39 de ani, absolvent de studii superioare, nu neapărat economice, întreprinzător și implicat în mai multe afaceri, în diverse domenii de activitate’, spun analiștii de la KeysFin.

Oamenii de afaceri mai în vârstă continuă să domine clasamentul în sectoarele ceva mai așezate, ce necesită multă experiență, precum industria prelucrătoare, cea extractivă și producția și furnizarea de energie electrică-gaze-apă.

Statistica KeysFin arată, totodată, că tinerii ‘lupi’ sunt tot mai interesați de sectorul construcțiilor, de agricultură, de transport și depozitare, de hoteluri și restaurante și învățământ, dovadă că procentajele sunt sensibil egale cu cele din grupa de vârstă 40 — 49 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata