Un extract de spanac poate combate excesele alimentare

Un extract de spanac 100% natural are efecte promiţătoare împotriva apetitului exagerat şi poate contribui la prevenirea creşterii excesive în greutate, a indicat luni Universitatea din Lund (Suedia), relatează AFP.

Charlotte Erlanson Albertsson, cercetătoare în medicina nutriţiei, a dorit să găsească un mod de a încetini digestia, pentru a atenua senzaţia de foame între mese. Cum ea nu se ocupă decât de molecule sintetice, a decis să-l întrebe pe soţul ei, cercetător specializat în fotosinteză, dacă există o moleculă naturală care poate provoca saţietatea, a explicat universitatea într-un comunicat.

Aşa a ajuns la tilacoide, structuri ale frunzelor verzi despre care se crede că încetinesc digestia lipidelor, punând la lucru întregul intestin, ceea ce duce la eliberarea suplimentară de hormoni ai saţietăţii.

Cercetătoarea a ales ca sursă de tilacoide spanacul. ‘Totuşi, nu este suficient să mănânci spanac. Frunzele trebuie mărunţite, filtrate şi centrifugate pentru a elibera tilacoidele din celule, pentru că organismul nostru nu le poate separa direct’, se precizează în comunicatul universităţii.

Astfel, 15 persoane care au luat în fiecare dimineaţă pudră de spanac diluată în apă au afirmat că le-a fost mai uşor să reziste tentaţiilor pe parcursul dimineţii sau al după-amiezii, dificil de învins pentru cei care vor să-şi ţină sub control greutatea.

Cei 15 ‘au constatat că le e mai uşor să se limiteze la trei mese pe zi, în comparaţie cu grupul de control, care a băut o soluţie fără substanţa activă’, se menţionează în comunicat. Mai mult, primii 15 aveau şi niveluri mai ridicate de hormoni ai saţietăţii în sânge.

Rămâne de descoperit ce substanţă anume generează aceste efecte, întrucât tilacoidele din spanac conţin ‘sute’ care ar putea determina atenuarea senzaţiei de foame, afirmă cercetătoarea suedeză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata