Un inventator a refuzat o ofertă de 30 de milioane de dolari pentru invenţia sa

Taylor Rosenthal, un adolescent de 14 ani din Statele Unite, care a inventat un distribuitor automat de produse de prim ajutor în caz de accident numit „RecMed”, a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a refuzat o ofertă de 30 de milioane de dolari pentru invenţia sa.

„RecMed” furnizează produse de prim ajutor cu preţuri cuprinse între 5 şi 14 euro. Lui Taylor Rosenthal i-a venit această idee în timpul unui curs şcolar de pregătire pentru tineri antreprenori, organizat în Alabama. Băiatul de 14 ani a fost uimit să constate că adesea părinţii nu aveau produse de prim ajutor în caz de accident la meciurile de baseball, relatează joi 7sur7.be.

Distribuitorul automat a costat 4.815 euro şi a fost brevetat în culorile şcolii la care învaţă adolescentul. El a primit un capital de investiţie de 87.500 de euro şi a refuzat să-şi vândă invenţia celebrului informatician Bill Gates, cofondatorul Microsoft, care i-a oferit 30 de milioane de dolari, scrie lavenir.net.

Parcul de distracţii Six Flags a comandat 100 de aparate „RecMed”, iar Taylor Rosenthel îşi va prezenta invenţia la celebra bursă „TechCrunch Disrupt” de la New York. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: facebook.com / RecMed First Aid Kits

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata