USGS a publicat prima hartă geologică digitală a statului Alaska

Institutul Geologic al SUA (USGS) a publicat prima hartă geologică digitală a statului Alaska, care include date despre plăcile tectonice, oferind detalii geologice atât de la de la suprafața cât și din subsol, scrie UPI.com.

‘Sunt bucuros să anunț că Alaska are de acum o hartă digitală care acoperă întreaga suprafață a statului și care detaliază atât suprafața cât și resursele subsolului și condițiile geologice’, a transmis într-o declarație de presă Suzette Kimball, care a fost recent confirmată în funcția de director a Institutului Geologic al SUA.

‘Această hartă geologică oferă informații importante pentru industriile energetice și extractive’, potrivit lui Kimball. ‘Harta va ajuta managerii și agențiile pentru gestionarea solului să evalueze resursele și folosirea solului și să ia măsuri pentru fenomenele de hazard natural, precum cutremurele’, conform directoarei USGS.

Harta reunește informații strânse de la 1908 și până în 2015. Pentru că este o hartă complet digitală, informațiile pot fi folosite pentru realizarea mai multor hărți derivate.

‘Harta este continuarea unui set de hărți ale USGS în ce privește Alaska, ce reflectă cunoștințele acumulate despre geologia acestui stat’, a declarat Frederic Wilson, geolog USGS care a coordonat realizarea noii hărți.

În trecut, geologii au realizat o hartă a statului Alaska la fiecare 20 de ani, însă ultima hartă a fost realizată în 1980.

Definitivarea acestei hărți, realizată la sfârșitul anului 2015, marchează împlinirea a 200 de ani de la prima hartă geologică, cea a Angliei, realizată în 1815 de geologul englez William Smith. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata