Utilizarea îndelungată a reţelei de socializare Twitter afectează negativ relaţiile de cuplu

Utilizarea îndelungată a rețelei de socializare Twitter poate conduce la conflicte sau alte efecte negative asupra relațiilor de cuplu, potrivit unui studiu recent, transmite vineri agenția France Presse.

Studiul confirmă o serie de cercetări anterioare care au demonstrat efecte similare și în ceea ce privește utilizarea Facebook.

Studiul a fost publicat în revista ‘Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking’, concluzionând că ‘folosirea curentă a Twitter duce la și mai multe conflicte între parteneri, conflicte care, la rândul lor, duc la infidelitate, despărțire și divorț’.

Autorul studiului, Russel Clayton — cercetător la Universitatea Missouri, a concluzionat că aceste rezultate se alătură celor deja existente privind partea negativă a folosirii rețelelor de socializare pentru relațiile de cuplu.

Studiul a fost realizat pe 581 utilizatori adulți ai Twitter, care au fost întrebați cât de des folosesc această rețea de socializare și ce conflicte au apărut între ei și foștii parteneri ca urmare a folosirii ei. Cu cât un utilizator se declară mai activ pe Twitter, cu atât el este expus mai mult unui potențial conflict cu partenerul de viață din cauza folosirii acestei rețele. Acest studiu a ajuns la concluzii similare cu cel realizat anul trecut, de Clayton, despre efectele negative ale rețelei Facebook asupra cuplurilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata