Vizionarea filmelor în 3D este benefică pentru activitatea cerebrală

Vizionarea filmelor în 3D ar îmbunătăți puterea creierului. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de doi cercetători englezi, Patrick Fagan și Brandan Walker. Deși mulți se plâng de dureri de cap și amețeli după ce se uită la un film 3D, experiența ar fi în realitate benefică, subliniază miercuri 7sur7.be.

Cei doi oameni de știință au observat în cadrul studiului persoane care ieșeau dintr-o sală de cinema. La cei care vizionaseră o peliculă în trei dimensiuni, capacitatea de prelucrare cognitivă a fost cu 23% mai mare. Creierul lor a fost în alertă încă 20 de minute după film, iar capacitatea lor de reacție a fost cu 11% mai bună. Cifra a fost de cinci ori mai mică în cazul persoanelor care văzuseră un film în 2D.

„Aceste rezultate sunt mai semnificative decât s-ar putea crede. Faptul că oamenii trăiesc astăzi mai mult este o realitate și tot o realitate este și că există un declin al funcțiilor cognitive la vârstnici, ceea ce poate dăuna calității vieții…Primele rezultate ale acestui studiu arată că filmele în 3D pot juca un rol în încetinirea acestui declin”, afirmă Patrick Fagan, citat de 7sur7.be. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata