Zece gadgeturi mai puţin obişnuite, prezentate la CES 2016

Salonul Consumers Electronics Show (CES) 2016, organizat la Las Vegas, Nevada, este o veritabilă Finală a Campionatului Mondial al Gadgeturilor, prezentând cele mai noi tehnologii în domeniul auto-moto, medical, audio-video, gaming etc. Portalul USA Today publică un Top 10 al celor mai ciudate dar și distractive gadgeturi prezentate la CES 2016.

 10. Sleep Number it Bed

Toată lumea își dorește să se bucure de un somn cât mai odihnitor, iar patul Sleep Number it Bed ne poartă chiar și mai departe, oferind o serie de caracteristici tehnologice menite să ne pună în gardă cu privire la calitatea somnului. Sleep Number it Bed este dotat cu senzori biometrici care monitorizează somnul, indicând, spre exemplu, ritmul cardiac și pe cel al respiraţiei utilizatorului.

De asemenea, Sleep Number it Bed este însoţit de o aplicaţie pentru dispozitivele mobile care oferă recomandări personalizate pentru a obţine o cât mai bună odihnă nocturnă, cum ar fi recomandări cu privire la fermitatea saltelei sau temperatura ideală a camerei. (foto: sleepnumber.com)

9. Hydrao Smart Showerhead

Un gadget interesant este și capul de duș smart Hydrao, soluţia ideală pentru cei care doresc să economisească apă la duș, fie pentru a plăti facturi mai mici, fie pentru că locuiesc într-o regiune secetoasă.

Acest cap de duș smart se aprinde în diferite culori, indicând astfel cantitatea de apă consumată. Interesant este și faptul că Hydrao nu are nevoie de baterii, fiind activat chiar de fluxul de apă care trece prin el. Conform reprezentanţilor companiei, Hydrao poate reduce consumul de apă cu peste 25% și urmează să fie lansat în sistemul Kickstarter în cursul acestui an. (foto: chipchick.com)

8. Ceasul deșteptător Sensorwake

Pe piaţă există numeroase ceasuri deșteptătoare smart, iar producătorii lor susţin că fiecare reprezintă cea mai bună soluţie pentru a fi sigur că te vei trezi la timp și nu vei pierde avionul, de la deșteptătorul Clocky care nu se lasă oprit cu una cu două și până la Philips Wake-Up, care te trezește cufundându-te în lumina răsăritului. Sensorwake este însă un ceas deșteptător cu arome. .

El te poate trezi în miros de cafea proaspătă, produse de patiserie, ciocolată, mentă sau, de ce nu, mirosul mării sau aromele sălbatice și reavene ale junglei. Pentru orice eventualitate, Sensorwake este dotat și cu o alarmă sonoră, în cazul în care avem nasul înfundat.(foto: gearhungry.com)

7. Alarma Onelink

Onelink este un detector de fum și monoxid de carbon pentru locuinţe. Dincolo de a fi o simplă alarmă, Onelink permite monitorizarea eventualelor probleme care apar acasă prin intermediul unui iPhone, indiferent unde te-ai afla, și este dotată cu o baterie cu durata de viaţă de 10 ani.(foto: multivu.com)

6. Hunter Smart Fans

Compania Hunter a prezentat două ventilatoare de plafon smart, modelul Symphony din material plastic și Signal, cel din lemn. Prin sistemul de automatizare Apple HomeKit, ventilatoarele și luminile pot fi programate să pornească atunci când ajungi acasă, pot face să pară că este cineva acasă chiar și în lipsa ta, aprinzându-se și închizându-se la intervale de timp presetate și chiar contribuie la scăderea facturii de energie electrică, eliminând necesitatea folosirii frecvente a instalaţiei de aer condiţionat.(foto: orientelectric.com)

5. SMARTwheel

Toată lumea știe că nu trebuie să scrie mesaje pe telefon în timp ce se află la volan. Este adevărat însă că poate fi foarte greu să nu aruncăm o privire spre ecranul mobilului atunci când acesta vibrează constant de la ultimele mesaje primite, chiar dacă ne aflăm în trafic.

Gadgetul SMARTwheel se atașează direct peste volanul autoturismului și emite avertismente sonore și luminoase atunci când percepe mișcări care sugerează că șoferul nu este atent la drum — așa cum ar fi dacă nu ţinem ambele mâini pe volan pentru o perioadă mai lungă de timp sau dacă avem mâinile prea apropiate pe volan, ca și cum am ţine telefonul pentru a răspunde unui mesaj. Dacă vă întrebaţi cine ar fi putut să se gândească la un astfel de dispozitiv cred că este suficient să precizăm că CEO-ul companiei care produce SMARTwheel abia a împlinit 20 de ani.(foto: cnet.com)

4. Vesta Smart Ski Airbag

Această vestă cu airbag se adresează pasionaţilor de schi și amortizează chiar și cele mai serioase căzături pe pârtie. Senzorii cu care este dotată vesta analizează mișcările schiorului pentru a determina când acesta își pierde echilibrul și declanșează automat un airbag în mai puţin de 100 de milisecunde. Mai mult decât atât, această vestă smart păstrează datele adunate în timpul coborârilor pe pârtie, iar utilizatorul le poate examina pentru a-și perfecţiona tehnica de schiere. (foto: asicentral.com)

3. Centura smart Belty Good Vibes

Belty este practic un sistem de monitorizare de fitness inclus în catarama unei centuri. Sistemul este dotat cu inteligenţă artificială și îndeplinește rolul unui antrenor personal. Centura smart Belty te poate încuraja să mărești pasul atunci când mergi pe jos, îţi reamintește să stai drept, să bei mai multă apă și chiar te poate ajuta să te relaxezi cu câteva exerciţii de respiraţie.(foto: ubergizmo.com)

2. Brăţara Smart Wisewear

Brăţara Wisewear este un bun exemplu de obiect care îmbină stilul cu tehnologia de ultimă generaţie. Această brăţară îndeplinește funcţiile întâlnite la un smartwatch și funcţiile unui sistem de monitorizare de fitness: numără pașii făcuţi, urmărește activitatea cardiacă, caloriile arse etc și oferă notificări text, prin e-mail. În plus, această brăţară constituie un veritabil buton de panică. În caz de nevoie poate transmite un semnal SOS ce include locaţia exactă și informaţii audio-video.(foto: gemfound.com0

1. Căţelul robotic CHiP

Pe scurt, CHiP, acronimul de la Canine Home intelligent Pet, reprezintă răspunsul oferit de WowWee Robotics pentru cei care își doresc un animal de casă fără grija de a-l scoate la plimbare. WowWee Robotics susţine că CHiP este cel mai performant câine robotic dotat cu inteligenţă artificială (AI) din prezent.

CHiP are o personalitate controlată de AI care se adaptează la solicitările fiecărui „stăpân”, CHiP își recunoaște stăpânul, se adaptează la dorinţele acestuia, știe să aducă obiectele pe care i le arunci și adoră să se joace cu mingea. CHiP poate fi învăţat noi comenzi prin intermediul unei aplicaţii pentru telefonul mobil sau tabletă. Pur și simplu, CHiP are ambiţia să devină animalul de casă perfect, după care nu va trebui să cureţi niciodată. (foto: ubergizmo.com) (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata