Acțiunile Amazon au scăzut cu aproape 2%, după ce au fost anunțate alte 9.000 de concedieri

61

Amazon.com Inc. elimină alte 9.000 de locuri de muncă, a anunțat luni dimineață compania. Acțiunile retailerului au scăzut cu aproape 2% în tranzacțiile de luni dimineață.

Într-o notă către personal, Amazon
AMZN,
-1.43%
directorul executiv Andy Jassy a declarat că reducerile vor avea loc în următoarele câteva săptămâni și vor afecta în principal Amazon Web Services, Experiența oamenilor și Soluții tehnologice, publicitate și Twitch.

“Aceasta a fost o decizie dificilă, dar una care credem că este cea mai bună pentru companie pe termen lung”, a scris Jassy.

“Timp de mai mulți ani care au precedat-o pe aceasta, majoritatea afacerilor noastre au adăugat o cantitate semnificativă de personal”, a adăugat Jassy. “Acest lucru a avut sens având în vedere ceea ce se întâmpla în afacerile noastre și în economie în ansamblu. Cu toate acestea, având în vedere economia incertă în care locuim și incertitudinea care există în viitorul apropiat, am ales să fim mai raționalizați în ceea ce privește costurile și efectivele de personal.”

Cele mai recente concedieri, în contextul unui climat macroeconomic dificil care a revendicat zeci de mii de locuri de muncă în industria tehnologică, urmează unei runde anterioare la Amazon, anunțată în noiembrie, care a afectat peste 18.000 de angajați.

Amazon este a doua companie Big Tech din această lună care anunță reduceri suplimentare de locuri de muncă. Săptămâna trecută, Mark Zuckerberg, CEO al companiei mamă a Facebook, Meta Platforms Inc.
META,
+0.58%,
a scris într-o postare pe blog că firma de socializare va mai reduce încă 10.000 de angajați, deoarece se concentrează pe un “an de eficiență”. În noiembrie, compania a anunțat că va reduce 11.000 de angajați, adică aproximativ 13% din forța sa de muncă, în primele concedieri din istoria de 18 ani a companiei.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online