Acțiunile Silicon Valley Bank au fost oprite după ce a pus în pauză vânzarea de acțiuni

192

Tranzacționarea acțiunilor creditorului american Silicon Valley Bank a fost suspendată vineri, deoarece acesta a renunțat la o majorare de capital de 2,25 miliarde de dolari menită să acopere pierderile recente din portofoliul său de obligațiuni.

Acțiunile SVB au fost oprite înainte de deschiderea oficială a tranzacțiilor pe bursa Nasdaq din New York. SVB, cu sediul în California, a sperat să stabilească prețul de vânzare a acțiunilor și a obligațiunilor convertibile în valoare de 2,25 miliarde de dolari înainte de deschiderea pieței, dar acum a întrerupt efortul, potrivit unor persoane care au cunoștință de acest lucru.

 

Noul capital provenit din vânzarea acțiunilor ar fi ajutat la acoperirea pierderilor de aproximativ 1,8 miliarde de dolari pe care SVB le-a suferit din vânzarea a aproximativ 21 miliarde de dolari de titluri de valoare inițiate pentru a acoperi clienții care au retras depozitele de la bancă.

Aceasta a planificat să vândă 1,25 miliarde de dolari din acțiunile sale ordinare investitorilor și încă 500 de milioane de dolari din acțiunile preferențiale convertibile obligatorii, care sunt puțin mai puțin diluante pentru acționarii existenți.

Problemele grupului bancar provin dintr-o decizie luată la apogeul boom-ului tehnologic de a plasa 91 de miliarde de dolari din depozitele sale în titluri de valoare cu termen lung, cum ar fi obligațiuni ipotecare și titluri de trezorerie americane, care au fost considerate sigure, dar care acum valorează cu 15 miliarde de dolari mai puțin decât atunci când SVB le-a cumpărat, după ce Rezerva Federală a crescut agresiv ratele dobânzilor.

Joi, acțiunile SVB au înregistrat cea mai mare scădere din istorie, ștergând 9,6 miliarde de dolari din capitalizarea de piață a grupului bancar. Acțiunile SVB erau indicate să deschidă în scădere cu peste 60% în tranzacțiile de dinaintea pieței înainte de a fi anunțată oprirea.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online