Acțiunile UiPath au crescut cu 40% față de minimul istoric de anul trecut

186

La sfârşitul lunii ianuarie, acțiunile UiPath s-au apreciat cu 40% față de minimul istoric de anul trecut, arată cele mai recente date. Astfel, compania a reușit să urce mai repede decât cei mai importanți indici bursieri de pe Wall Street.

În cele mai recente date se arată că acțiunile producătorului de software de automatizare UiPath (PATH) s-au apreciat cu 40%, de la minimul istoric de 10,4 dolari atins la data de 4 noiembrie 2022 și până la cel mai recent preț de tranzacționare de 14,5 dolari atins la data de 31 ianuarie 2023.

Capitalizarea primului unicorn din România a ajuns pe cea mai puternică piață de capital din lume. De asemenea, capitalizarea a urcat la aproximativ 2 miliarde de dolari în trei luni de tranzacționare, ajungând la 8 miliarde de dolari.

Acest lucru a avut loc datorită revenirii sectorului de IT din Statele Unite ale Americii (SUA), acesta fiind lovitură puternic anul trecut din cauza scumpirilor agresive, cele care au dus la o politică monetară mult mai agresivă a Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii (FED).

În contextul comparativ, indicele Nasdaq s-a apreciat cu 11 procente încă din 4 noiembrie anul trecut până acum, iar indicele S&P s-a apreciat cu 8 procente. În același timp, arată noile date, indicele principal BET de la București a înregistrat o creștere de aproape 12 procente.

UiPath a reușit să urce mai repede decât cei mai importanți indici bursieri

În contextul de creştere, compania a reușit, în ultimele trei luni, să urce mult mai rapid decât cei mai importanţi indici bursieri de pe Wall Street, iar acest lucru se poate pune pe seama investitorilor care au estimat că preţul acţiunilor a ajuns la un nivel suficient de jos care să permită o investiţie şi o evaluare pe măsura rezultatelor anunţate de companie.

”Ne asumăm riscuri îndrăznețe, încercând mereu să fim umili, astfel încât să rămânem deschiși la posibilități și mai mari.

Ștergem granițele dintre noi și clienții noștri prin învățare și creștere continuă și comună. Succesele noastre nu sunt pur și simplu legate, ci fuzionează în mod inseparabil.

Ne accelerăm eforturile astfel încât să putem inova și evolua cu viteză.

Suntem definiți de diversitatea de toate felurile, deschiși în modul în care ascultăm, onești în modul în care vorbim, vorace în apetitul nostru pentru înțelegerea punctelor de vedere și a experiențelor unice.

Credem în utilizarea puterii transformatoare a automatizării pentru a elibera potențialul nelimitat al oamenilor”, arată compania pe site-ul oficial.

Aşadar, compania UiPath a început în anul 2005 ca o echipă de 10 persoane cu sediul în București, condusă de Daniel Dines. Inițial, au fost externalizate biblioteci de automatizare și software pentru unele dintre cele mai mari companii din lume.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online