Ajută binevenit, dar nu suficient, spune orașul de coastă în dificultate, Hastings din Marea Britanie

24

Creșterea chiriei a venit ca o postscriptie crudă a pandemiei de coronavirus din orașul Hastings, de pe coasta de sud, care îi înclină pe cei cu venituri mici și pe șomeri către sărăcie.

Miercuri au existat niște paliative binevenite în bugetul Regatului Unit – o creștere surpriză a finanțării pentru îngrijirea copiilor, menită să-i readucă pe părinți la muncă, și o prelungire cu trei luni a șefului de sprijin pentru factura la energie, printre ei.

Dar pentru mulți oameni din oraș, unul dintre cele mai sărace din sudul Angliei, bugetele gospodăriilor au încetat de mult să se adună. Declarația de primăvară a cancelarului Jeremy Hunt nu a făcut nimic pentru a schimba asta.

Cadrul privind sprijinul universal pentru bunăstarea creditului „este stabilit atât de scăzut” încât nu face niciodată diferența, potrivit Tracy Dighton, director la Biroul 1066 Citizens Advice din Hastings, care oferă sfaturi gratuite oamenilor despre cum să rezolve problemele financiare și de altă natură.

„Se pare că întregul loc este ținut împreună cu bucăți de sfoară și dragoste”, a spus ea, subliniind cât de central a devenit sectorul de voluntariat pentru supraviețuirea de bază.

Tracy Dighton, ofițer șef al Biroului Citizens Advice 1066 din Hastings: „Se pare că întregul loc este ținut împreună cu bucăți de sfoară și dragoste” © Charlie Bibby/FT

O creștere a interesului pentru proprietăți cândva relativ ieftine a însemnat că Hastings a avut a doua cea mai mare creștere a costurilor de închiriere din țară între 2021 și 2022, potrivit agenților imobiliari Zoopla.

Acest lucru a dus la creșterea costurilor cu alimente și energie pentru a extinde decalajul dintre venituri și cheltuieli până la punctul de rupere pentru multe gospodării.

Cancelarul a fost sub presiune pentru a atenua cea mai acută criză a costului vieții din generații, cu intențiile de vot în balanță în circumscripții importante, cum ar fi Hastings, care a oscilat istoric între conservatori și partidul laburist pe o marjă bună.

Dar, cu inflația în ultimele luni la maxime din ultimii 40 de ani, bugetul său i-a dezamăgit pe mulți rezidenți.

Dighton a salutat extinderea sprijinului energetic, care va aduce o medie de 160 de lire sterline pentru gospodăriile aflate în dificultate în următoarele trei luni. Ea a salutat, de asemenea, un fond de 100 de milioane de lire sterline pentru a ajuta organizațiile caritabile și grupurile comunitare să facă față costurilor în creștere.

Personalul de la Biroul Citizens Advice 1066 din Hastings apeluri de la clienți © Charlie Bibby/FT

Dar, a spus ea, măsurile au fost insuficiente și și-a făcut griji că oamenii care se confruntă cu greutăți reale pentru prima dată vor continua să cadă prin plasă.

„Se simte ca niște bucăți mai degrabă decât ceva care va face o diferență structurală”, a spus ea, adăugând că a sperat la ceva îndrăzneț și nou, cum ar fi un tarif „esențial” pentru facturile de utilități sau o creștere a inflației în universal. credit.

„Dacă ți-ai pierdut toate economiile după ce ai avut un lucru și altul în pandemie, nu mai ai loc de frământare.”

Venitul mediu în Hastings, la 28.000 de lire sterline, este cu 30% mai mic decât media națională.

Ross Mudie, analist de cercetare la Centrul pentru Politici Progresive, a spus că orașele de coastă, cum ar fi Hastings, s-au confruntat cu provocări speciale, deoarece locuitorii au, de obicei, venituri mici sau lucrează sezonier.

Hastings a avut a doua cea mai mare creștere a costurilor de închiriere din țară în perioada 2021-22, potrivit agenților imobiliari Zoopla © Charlie Bibby/FT

S-ar fi putut descurca atunci când inflația era de 2%, dar s-au luptat de când a ajuns la două cifre anul trecut, a spus el.

„Vestea cea mare este despre menținerea prețului energiei așa cum este. Este bun pentru următoarele trei luni, dar nu va face nimic pentru a reduce sărăcia energetică pe termen lung.”

Nici nu a existat nimic care să abordeze criza locuințelor.

Chiriile în Hastings, la fel ca multe locuri, sunt în creștere, dar la 10% au crescut dramatic când o creștere a numărului de oameni în timpul pandemiei, în special din Londra, a început să cumpere proprietăți pe malul mării și în orașul vechi, multe pentru utilizare. ca a doua case sau închirieri Airbnb, conform consiliului.

Tanya Mitchell, o asistentă didactică în vârstă de 48 de ani, cu doi copii și un partener care lucrează ca curier de colete, a spus de obicei că chiria ei a crescut anterior cu 20 de lire sterline sau mai puțin în fiecare an.

Prin reducerea cheltuielilor neesențiale și oprirea încălzirii în această iarnă, s-au descurcat până când proprietarul ei a crescut chiria cu 40 de lire sterline la 835 de lire sterline pe lună pentru 2023, a spus ea. Acest lucru a împins familia în pragul pragului.

„Suntem chiriași buni de 15 ani. Ar trebui să existe un plafon la ceea ce proprietarii pot percepe în mod realist.”

Dennis Bond, un pensionar din Hastings: „Încerci să faci tot ce poți, dar pur și simplu ești lovit în dinți” © Charlie Bibby/FT

Perspectivele pentru Dennis Bond, în vârstă de 73 de ani, soldat timp de 20 de ani înainte de a deveni podiatru, erau, de asemenea, sumbre, deși deține un bungalou mic, are trei pensii, una de armată, una de stat și una mică privată. adăugând până la 1.600 de lire sterline pe lună.

El a spus că plătea cu aproximativ 600 de lire sterline pe lună mai mult în costuri generale decât venitul său. „Încerci să faci tot ce poți, dar doar ești lovit în dinți.”

Deputatul conservator al orașului, Sally-Ann Hart, care a câștigat circumscripția electorală cu o marjă de puțin peste 4000 de voturi în 2019, nu a răspuns solicitărilor de interviu.

Paul Barnett, liderul laburist al consiliului, a spus că cea mai mare îngrijorare a lui este locuința.

Paul Barnett, liderul consiliului din Hastings © Charlie Bibby/FT

„Oamenii în timpul pandemiei s-au înghesuit la Hastings atrași de autenticitatea nealterată a locului – este ca un diamant brut”, a spus el. Dar, în timp ce un aflux de investiții a dat un lifting unor părți din oraș, a restrâns și oferta de cazare.

A existat o creștere „de trei până la patru ori” la 1.000 a numărului de persoane care au nevoie de ajutor de urgență din partea consiliului cu cazare, a spus Barnett.

El a salutat anunţurile guvernului că au fost alocate fonduri pentru „creşterea nivelului” unui nou centru de sănătate şi agrement în oraş. Dar, în cea mai mare parte, a spus el, măsurile de abordare a costului vieții au fost „prea puține, prea târziu”.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online