Amazon intenţionează să înceapă o nouă rundă de disponibilizări

161

Chiar dacă au trecut doar 18 zile de la începerea noului an, lista companiilor din domeniul tehnologiei care reduc locurile de muncă, pe fondul temerilor legate de recesiune, este din ce în ce mai mare.

În contextul economico-social, anul 2023 a început într-o notă proastă şi pentru lucrătorii din domeniul tehnologiei la nivel global. Rapoartele spun că 91 de companii au concediat peste 24.000 de angajați din domeniul tehnologiei în primele 15 zile ale acestei luni, ceea ce indică zile mai rele în viitor.

Compania Amazon va începe miercuri o nouă rundă de reduceri de locuri de muncă în ceea ce se așteaptă să devină cea mai mare reducere de personal din istoria sa de 28 de ani.

La începutul acestei luni, directorul executiv Andy Jassy a declarat că disponibilizările vor afecta peste 18.000 de angajați, în principal din diviziile de resurse umane și magazine. Aceasta vine după ce, în noiembrie, Amazon a declarat că dorește să reducă personalul, inclusiv în organizațiile sale de dispozitive și de recrutare. CNBC a relatat la acea vreme că firma intenționa să concedieze aproximativ 10.000 de angajați.

Concedieri masive după o mulțime de angajări în pandemie

În prezent, Amazon își reduce numărul de angajați, după ce a făcut o mulțime de angajări în timpul pandemiei Covid-19. Forța de muncă globală a companiei s-a umflat la peste 1,6 milioane de persoane până la sfârșitul anului 2021, față de 798.000 în trimestrul al patrulea din 2019.

În contextul de activitate, compania se confruntă, de asemenea, cu încetinirea creșterii vânzărilor, creșterea cheltuielilor și înrăutățirea perspectivelor economice. Pe lângă concedieri, Amazon a implementat o înghețare a angajărilor în toată forța sa de muncă corporativă, a încetinit extinderea depozitelor și a închis unele proiecte experimentale, inclusiv serviciul său de telesănătate și un proiector excentric de apeluri video pentru copii.

Însă, compania Amazon nu este singura companie de tehnologie care face reduceri de personal. Companiile, de la Salesforce la Meta și Twitter, au făcut reduceri radicale ale numărului de angajați, pe fondul agravării recesiunii economice.

Microsoft face parte din categoria companiilor care vor efectua concedieri

Aşadar, ca parte a acestei reduceri, unul dintre numele mari care s-a alăturat recent listei este Microsoft. Microsoft Corp intenționează să elimine mii de locuri de muncă în diviziile de resurse umane și inginerie. Deși nu a fost dezvăluit un număr specific de disponibilizări la Microsoft în acest an, o sursă la curent cu această evoluție a declarat că reducerea va fi semnificativ mai mare decât alte runde de disponibilizări la Microsoft din ultimul an/

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online