Amazon interzice vânzările de plante străine în SUA

133

Amazon spune că a interzis vânzările externe de semințe în SUA după ce mii de americani au primit pachete de semințe nesolicitate prin poștă, majoritatea din China.

Gigantul cu amănuntul online a declarat pentru BBC că acum va permite doar vânzarea de semințe de către vânzătorii din SUA.

Oficialii americani au declarat că, grădinarii nu ar trebui să planteze semințe de origine necunoscută.

Se crede că pachetele fac parte dintr-o înșelătorie globală de „periere” pentru a obține recenzii pozitive pentru site-urile de vânzări online.

Noile linii directoare ale Amazonului, în vigoare începând cu 3 septembrie, interzic și vânzarea de semințe în America de către nerezidenții din SUA.

Acesta a adăugat că vânzătorii pot fi interziși dacă nu respectă noile linii directoare.

Dar retailerul nu a confirmat dacă interdicția sa se va extinde și în alte țări.

Știrile despre schimbarea politicii au fost raportate pentru prima dată de Wall Street Journal.

Cel puțin 14 specii de plante au fost identificate printre pachetele misterioase, inclusiv mentă, lavandă și trandafiri.

Pachete de semințe nesolicitate sunt raportate și în alte țări, inclusiv în Marea Britanie.

Luna trecută, autoritățile scoțiene au sfătuit oamenii să nu manipuleze semințele, de teamă că  ar putea afecta ecosistemele locale.

Într-o actualizare din 11 august, Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) a declarat că experții care analizează semințele au găsit puține probleme cu ei și că, China sprijină investigațiile.

Dar USDA a avertizat oamenii împotriva plantării semințelor, spunând că ar putea fi specii non-native sau să poarte dăunători și boli.

Așa-numitele escrocherii de „periaj” implică vânzătorii care trimit articole de valoare mică, cum ar fi semințe sau inele. Fiecare „vânzare” falsă generează apoi o recenzie online care pare să sporească legitimitatea vânzătorului.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online