APS Group cumpără credite neperformante de la o bancă din România

59

 

Valoarea nominală a portofoliului achiziționat (proiectul Osiris) este de 24 de milioane de euro. Această tranzacție constă în aproape 7 000 de credite private negarantate cu o valoare nominală medie de 3 500 EUR. Vânzătorul portofoliului neperformant de credite private negarantate este una dintre cele mai mari bănci din România.

“Piața românească este extrem de importantă pentru noi. Am achiziționat câteva tranzacții de referință care fac parte din istoria APS. Am pus bazele diviziei noastre imobiliare aici, demonstrând cât de importantă este piața. Astfel, suntem mai mult decât încântați să anunțăm că am câștigat această tranzacție în România. Este o tranzacție de revenire la rădăcini, pentru că asta facem, aici excelăm. Întrucât România este piața noastră cheie, am considerat că este important să ne consolidăm echipa locală. Prin urmare, mă bucur că Mihai Alexandru Pop, care a ocupat anterior funcția de vicepreședinte al Departamentului de Investiții pentru Balbec Capital, s-a alăturat din nou APS”, spune Martin Machoň, CEO-ul grupului și proprietarul APS.

Tranzacția reprezintă un alt succes regional pentru noul Country Manager Radu Dobre și echipa sa.

“Osiris este prima tranzacție de acest gen realizată de APS în România după mai bine de 5 ani. Prin această tranzacție, ne diversificăm portofoliul de active pe piața românească”, a comentat Radu Dobre.

Grupul APS este una dintre cele mai importante companii de gestionare alternativă a activelor din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est. Grupul APS are 15 birouri regionale și gestionează peste 100 de portofolii cu o valoare nominală de peste 11 mld. euro.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online