Ashtead își mărește prognoza de profit pe măsură ce afacerile din SUA cresc

55

Grupul de închiriere de echipamente de construcții Ashtead și-a majorat previziunile de profit pentru întregul an, pe măsură ce afacerile sale din SUA se dezvoltă.

Astfel, Grupul listat la Londra, care are o capitalizare bursieră de 25 miliarde de lire sterline, a declarat că perspectivele afacerii au fost ajutate de “numărul tot mai mare de megaproiecte și de actele legislative recente din SUA”.

Compania Ashtead generează aproximativ 80% din veniturile sale în SUA, unde Congresul a adoptat recent Legea privind reducerea inflației, care oferă companiilor aproape 370 de miliarde de dolari în stimulente pentru energie curată.

Acțiunile Ashtead, care au urcat cu aproape 30% în ultimele 12 luni, au crescut cu 3% la începutul ședinței de tranzacționare de marți.

Grupul FTSE 100 a fost deja un beneficiar al perturbării lanțurilor de aprovizionare cauzate de pandemia care a determinat companiile să închirieze mai degrabă decât să cumpere echipamente, inclusiv schele și excavatoare.

În ultimul an, compania a declarat că a făcut 38 de achiziții în SUA, adăugând 120 de locații.

“Afacerea noastră are performanțe bune, cu un impuls clar pe piețele finale puternice, care sunt îmbunătățite de numărul tot mai mare de megaproiecte și de recentele acte legislative din SUA”, a declarat marți directorul executiv Brendan Horgan într-o declarație.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online