Austin Wells, angajat la Reality Labs, divizia de realitate virtuală a Meta, a închiriat un apartament pe o navă de croazieră, astfel încât să poată lucra remote

Foto: playtech.ro
77

În era tehnologiei, munca de acasă (remote sau telemuncă) a reprezentat o gură de aer proaspăt pentru multe categorii de angajați, inclusiv pentru cei de la Facebook, se pare.

Astfel, telemunca îți dă ocazia, în general, să practici îndatoririle de serviciu de oriunde, de pe Glob. Acest lucru, pentru mulți reprezintă un avantaj. Ai nevoie de un laptop și câteva alte echipamente și îți poți face treaba din Caraibe, Cehia sau Islanda – alegerea îți aparține.

În timp ce unii angajați aleg locații fixe de pe planetă pentru a lucra, un angajat Meta a dus noțiunea de telemuncă cu un pas mai departe.

De unde lucrează angajatul Meta?

Concret, Austin Wells, angajat la Reality Labs, divizia de realitate virtuală a Meta, a luat o decizie unică în cariera sa. Bărbatul a închiriat un apartament pe o navă de croazieră, astfel încât să poată lucra remote, dar, cu ocazia asta, să poată vedea și lumea. Iar cum salariile la Meta nu sunt deloc mici, ne închipuim că efortul a meritat din plin.

În contextul imobiliar, apartamentele din cadrul navei de croazieră MV Narrative au fost scoase pe piață anul acesta. Acestea au o suprafață de 72 de metri pătrați, deci mai mult decât suficient pentru traiul unui singur om, mai ales luând în calcul faptul că aceste apartamente se află pe o navă de croazieră, unde spațiul este, prin definiție, limitat.

În viziunea sa, Wells a declarat că, în acest fel, va reuși să „împace și capra și varza”, adăugând că va lucra uneori la ore atipice, de vreme ce vasul va călători, astfel că fusurile orare vor fi diferite.

Financiar, el a semnat un contract de închierere pe 12 ani, iar pentru asta a plătit 300.000 de dolari.

În contextul facilităţilor, păe vasul de croazieră, angajatul Meta are la dispoziție o sală personală de sport, medici, dar și magazine. În plus, poate profita inclusiv de serviciile restaurantului aflat pe nava de croazieră, printre mult alte avantaje de lux.

Sursa: Playtech.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online