Autoritatea de reglementare din SUA promite o acțiune “agresivă” împotriva scurgerilor de metan din petrol și gaze naturale

34

Cel mai important organism de aplicare a legislației de mediu din SUA a promis că nici un sistem de petrol și gaze nu va “ieși din închisoare liber”, deoarece administrația Biden consolidează o măsură drastică împotriva poluării cu metan, în ciuda împotrivirii din partea companiilor energetice și a aliaților republicani din Congres.

Administrația Biden a făcut din reducerea scurgerilor de metan – componenta principală a gazului natural – o parte crucială a luptei sale pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Conform Agenției Internaționale pentru Energie, metanul a reprezentat aproximativ 30% din creșterea temperaturilor globale de la Revoluția Industrială încoace.

Michael Regan, administratorul Agenției pentru Protecția Mediului, a declarat într-un interviu că administrația este pregătită să “lupte din greu” împotriva eforturilor de slăbire a noilor reglementări pentru a controla metanul emis de infrastructura de petrol și gaze.

“Nu există instalații care să iasă din închisoare fără a fi pedepsite”, a declarat Regan într-un interviu acordat Financial Times. “Am conceput o normă foarte agresivă pentru a ne asigura că toți cei care contribuie la această problemă au parte de o contabilitate completă pentru asta.”

Sistemele de petrol și gaze din SUA sunt responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile de metan din țară, prin scurgeri, arderea ineficientă – arderea excesului de gaz – și eliberări deliberate în atmosferă.

EPA finalizează o nouă regulă care va obliga companiile energetice să găsească și să astupe scurgerile de metan la capetele de sondă noi și existente, la stațiile de compresie ale conductelor și în alte locuri. De asemenea, agenția intenționează să impună emițătorilor o taxă de până la 1.500 de dolari pe tonă – prima taxă la nivel național pentru un gaz cu efect de seră – așa cum prevede legea de anul trecut privind clima, Legea privind reducerea inflației.

Cele mai recente propuneri vin după ce EPA a fost criticată pentru că a fost prea blândă față de acest sector într-o versiune anterioară a reglementărilor publicate în 2021.

Companiile trebuiau să “facă un pas înainte și să facă mai mult”, a spus Regan. “A fost o perioadă în care am avut probleme în urmărirea acestor emisii. Am depășit acest lucru”.

Mulți din industria petrolieră și a gazelor naturale au ripostat, spunând că noile măsuri vor crește costurile exact în momentul în care președintele Joe Biden le-a cerut să foreze mai multe puțuri. Ei spun, de asemenea, că un “Program de răspuns pentru super emițători” încorporat în norma în curs de adoptare, care ar permite grupurilor private să monitorizeze și să raporteze scurgerile, va da o putere nejustificată activiștilor de mediu.

“Mesajul meu către EPA ar fi să lucreze cu industria pentru a corecta unele dintre aceste viraje bruște la stânga pe care le vedem în regulă pentru a se asigura că regula finală este suficient de strictă, dar și suficient de fezabilă”, a declarat Anne Bradbury, director executiv al Consiliului american de explorare și producție, un grup industrial.

Un proiect de lege înaintat de republicani în Camera Reprezentanților luna trecută vizează eliminarea taxei pe tonă de metan din Legea privind reducerea inflației, deși este puțin probabil ca propunerea să obțină suficient sprijin din partea Senatului pentru a deveni lege.

Biden va rezista oricăror eforturi de a defăima noile reguli și de a desființa IRA, a declarat Regan, adăugând: “Biden va rezista oricăror eforturi de a defăima noile reguli și de a desființa IRA: “Președintele va lupta din greu … Nu cred că niciunul dintre noi nu vrea să vadă cum se destramă”.

EPA se așteaptă să finalizeze regula privind metanul în acest an. Noile taxe vor intra în vigoare începând cu 2024. “Suntem foarte optimiști că putem controla și reduce aceste emisii”, a declarat Regan. “Vrem să mergem mai departe și mai repede decât am făcut-o până acum”.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online