BlackRock își intensifică războiul prețurilor în Australia, reducând comisioanele

48

 

În prezent, BlackRock a redus agresiv comisioanele la două dintre fondurile sale tranzacționate la bursă din Australia, la doar o lună după ce și-a pierdut poziția de al doilea furnizor de ETF-uri din țară.

Mișcarea a provocat un răspuns imediat din partea BetaShares, care a răspuns o zi mai târziu prin reducerea comisionului anual de administrare pentru BetaShares Australia 200 ETF cu 3 puncte de bază, de la 0,07% la 0,04%.

Decizia BetaShares înseamnă că produsul său este din nou mai ieftin decât echivalentul iShares. Comisionul anual de administrare pentru BlackRock iShares S&P/ASX 200 ETF a fost redus de la 0,09% la 0,05%.

BlackRock a redus, de asemenea, rata anuală pentru ETF-ul său iShares Core Composite Bond de la 0,15% la 0,1%, conform fișei informative.

 

Decizia BlackRock de a reduce comisioanele în încercarea de a-și submina rivalii reprezintă, de asemenea, o provocare pentru gigantul american al fondurilor pasive Vanguard.

Vanguard, al doilea cel mai mare administrator de active din lume și cel mai mare furnizor de ETF-uri din Australia, percepe în prezent o rată anuală de 0,1% pentru ETF-ul său Vanguard Australian Shares Index, care urmărește indicele S&P/ASX 300. Fondul deține active în valoare de 12,5 miliarde de dolari australieni, de peste două ori mai mult decât următorul său rival din această categorie.

În timp ce giganții fondurilor din SUA s-au bucurat ani de zile de pozițiile lor de prim și al doilea mare pe piața locală, BetaShares a dezvăluit luna trecută că a devenit al doilea mare furnizor de ETF-uri din Australia, cu active de 24,7 miliarde de dolari australieni, față de 24,5 miliarde de dolari australieni ale iShares.

ETF-ul iShares S&P/ASX 200 a suferit anul trecut o răscumpărare masivă de peste 1 miliard de dolari australieni.

Activele gestionate de industria ETF-urilor din Australia au crescut la un maxim istoric de 138,5 miliarde de dolari australieni la sfârșitul lunii ianuarie, după ce anul trecut au suferit primul declin anual din 2017 încoace. În ultimele 12 luni, industria a crescut cu 5,1%, sau aproximativ 6,7 miliarde de dolari australieni, de la an la an.

BetaShares a declarat în decembrie că ETF-urile au fost vehiculul de investiții ales de investitorii australieni anul trecut, pe fondul unor piețe volatile și al unui mediu macroeconomic global dificil.

Compania de consultanță Cerulli Associates a declarat în decembrie că piața ETF-urilor din Australia “devine tot mai înrădăcinată și mai diversificată”, deși numărul mare de ETF-uri disponibile în prezent poate însemna că prioritatea “va fi acum consolidarea activelor în produsele existente”.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online