Bogații din China se luptă să găsească avioane private, în timp ce călătoriile se redresează

229

Pasagerii bogați din China sunt nevoiți să rezerve avioane private cu săptămâni în avans pe rutele căutate, în timp ce companiile se străduiesc să facă față cererii în creștere după ieșirea țării din Covidiu zero.

Decizia Beijingului de la sfârșitul anului trecut de a elimina carantina obligatorie pentru sosirile de intrare și de a redeschide granițele, îndepărtându-se de restricțiile stricte anterioare privind călătoriile, a provocat o cursă pentru a închiria aeronave, într-un ecou al cererii de zboruri private observate pe alte piețe în timpul pandemiei.

Numărul de zboruri interne și internaționale efectuate cu avioane private din China continentală a fost cu 32% mai mare în ianuarie comparativ cu anul trecut și cu 10% mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei în 2019, potrivit firmei de date de aviație WingX.

Cererea de avioane private a fost, de asemenea, impulsionată de redeschiderea lentă a serviciilor comerciale internaționale între China și restul lumii, în timp ce unii dintre cei mai bogați din țară și-au vândut avioanele private în timpul pandemiei.

Asian Sky Group, care oferă servicii de brokeraj de charter de avioane private pentru clienții bogați, a declarat că avioanele din China se confruntă cu o “disponibilitate semnificativ de strânsă” după redeschiderea frontierelor. “Uneori, pur și simplu nu putem asigura avionul pe care îl dorește clientul”, a declarat managerul serviciilor charter Daniel Tsang.

Un charter cu avion privat de la Shanghai la Bangkok costă acum aproximativ 120.000 de dolari pentru un maxim de 13 persoane într-un Bombardier Global 6000, potrivit lui Tsang, comparativ cu mai puțin de 100.000 de dolari înainte de pandemie.

Alte destinații internaționale populare din China includ Singapore – unde un număr tot mai mare de chinezi bogați își parchează activele – și Japonia.

Disponibilitatea este, de asemenea, redusă pe rutele interne foarte utilizate. Paul Desgrosseilliers, președintele Metrojet Haite Business Aviation, care deține Funian Aviation din Shenzhen, a văzut cum clienții se luptă pentru a obține un Gulfstream 550 în scurt timp pentru a zbura între Beijing și Shenzhen, centrul comercial din sud. Funian a “primit deja multe cereri” pentru luna aprilie și ulterior, a spus el.

China încă nu oferă vize turistice. Cu un număr redus de călătorii de intrare, mulți transportatori comerciali oferă doar conexiuni limitate către China, ceea ce sporește cererea de avioane private, a declarat Jolie Howard, director executiv al serviciului charter L’voyage cu sediul în Hong Kong, care deservește piața chineză continentală.

Howard a declarat că “a doua și a treia generație (familii bogate), precum și antreprenori din domeniul tehnologiei” sunt clienți importanți.

Cu rezervări rezervate până în aprilie, există o cerere mare pentru zborurile pe distanțe lungi, a spus ea. Clienții trebuie acum să rezerve cu săptămâni în avans pentru a asigura un zbor pe rutele căutate, unde rezervările puteau fi făcute anterior cu doar câteva zile înainte.

avioane

Mulți oameni bogați din China și-au vândut avioanele private anul trecut, a declarat Howard, profitând de prețurile “favorabile” din timpul pandemiei, în timp ce cererea globală pentru avioane private folosite a crescut.

Numărul de avioane private din China continentală a scăzut de la 345 la sfârșitul anului 2020 la 301 la sfârșitul anului trecut, potrivit companiei de date de aviație Global Sky Media, care este deținută de Asian Sky Group.

În general, China rămâne o piață relativ mică pentru avioanele private în comparație cu SUA, care, potrivit cifrelor din industrie, are până la 15.000.

L’voyage se așteaptă ca afacerile să crească cu peste 50 la sută față de anul trecut. Howard a declarat că firma caută să închirieze încă trei aeronave.
Funian plănuiește să adauge mai multe avioane noi la flota sa de charter în anul următor, pe lângă cele două aeronave pe care le are sub contract de închiriere.

Unii producători de avioane de afaceri sunt, de asemenea, optimiști în ceea ce privește piața chineză.

Bombardier, unul dintre cei mai mari producători de avioane private din lume, a declarat pentru Financial Times că China a rămas o piață importantă după pandemie, “cu mult loc de creștere atât în ceea ce privește vânzările de avioane, cât și serviciile post-vânzare pentru proprietarii existenți” și cu o cerere determinată de avioane cu corpuri mai mari.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online