Care sunt estimările companiei Antibiotice Iași pentru acest an?

Foto: economica.net
158

Compania Antibiotice Iași și-a estimat venituri totale de 580,49 milioane lei în 2023 şi un profit de 42 milioane lei. În prezent, producătorul de medicamente de stat are o valoare de piață de peste 378 milioane de lei.

În planurile pentru acest an, compania Antibiotice Iaşi şi-a bugetat venituri totale de 580,49 milioane lei, mai mari cu 11% faţă de cele realizate anul trecut, şi profit net de 42 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de anul trecut.

Iar, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2023 urmează să fie supus aprobării Adunării Generale a Acţionarilor din 16 februarie.

1.350 de oameni lucrează pentru Antibiotice Iași

De cealaltă parte, cheltuielile totale au fost bugetate la 530,48 milioane lei, în urcare cu 10% faţă de 2022. Cheltuielile cu investiţiile sunt estimate la 88,55 milioane lei, mai mari cu 52% faţă de 58,43 milioane lei în 2022.

Din punct de vedere financiar, compania din industria farmaceutică are aproximativ 1.350 de angajaţi. Iar, câştigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 8.080 lei.

În plus, Antibiotice Iaşi are de încasat creanţe restante de 18,2 milioane lei.

Antibiotice Iași are o valoare de piață de peste 378 milioane de lei

Bursier, compania de stat este listată la categoria Premium a Bursei de Valori Bucureşti din anul 1997 şi are o valoare de piaţă de 378,6 milioane lei.

Iar portofoliul de produse al companiei Antibiotice cuprinde medicamente de uz uman din 12 arii terapeutice, medicamente de uz veterinar, substanţa activă nistatină, produse biocide şi biofertilizatori.

Portofoliul cuprinde atât produse care se eliberează pe bază de prescripţie medicală (care deţin ponderea semnificativă în portofoliu) cât şi produse fără prescripţie medicală. Compania exportă medicamente în SUA, Canada, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Serbia, Vietnam, Moldova, Azerbaidjan şi Irak.

Exporturile au crescut de 7 ori

Exporturile companiei ieșene au crescut de 7 ori în ultimele două decenii, în urma participării la târgul industriei farmaceutice din Frankfurt. Directorul general al Antibiotice Iași Ioan Nani a precizat că ţinta companiei este ca, până în 2025, ponderea exporturilor să depăşească jumătate din cifra de afaceri. În prezent, Antibiotice Iaşi exportă produse în peste 70 de ţări din întreaga lume.

În contextul de activitate, compania Antibiotice Iași este prezent la Frankfurt în perioada 1-3 noiembrie, la cel mai important eveniment din industria farmaceutică mondială, CPhI Worldwide. Producătorul ieșean a precizat că „prezenţa continuă la acest târg timp de aproape 20 de ani a determinat o multiplicare de peste şapte ori a exporturilor”.

În afirmaţiile sale, „Este necesar să fim mereu în contact cu partenerii tradiţionali, dar şi să ne facem cunoscuţi unor potenţiali parteneri, pentru a ne susţine obiectivele de afaceri pe termen lung.

Ne-am propus că până în anul 2025 să exportăm peste 50 la sută din cifra noastră de afaceri, iar până în anul 2030 să finanţăm trei-patru investiţii extrem de importante în noi site-uri de fabricaţie şi un modern centru de cercetare. Astfel, capacităm deja parteneri de peste tot din lume pentru a menţine contacte deschise pentru aceste investiţii”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online