Care sunt modificările pensiilor scutite de impozit

31

În Marea Britanie, stimularea radicală a cancelarului Jeremy Hunt a scutirilor fiscale pentru pensiile britanice pare să fie în beneficiul multor persoane cu venituri mari, inclusiv medici, avocați și bancheri.

Dar anunțurile din această săptămână ridică la fel de multe întrebări pe cât oferă răspunsuri. Pensionarii și economiștii de pensii deopotrivă încearcă să afle ce înseamnă pentru ei. Planificatorii fiscali au fost inundați de întrebări.

Între timp, Partidul Laburist, favorit pentru a câștiga următoarele alegeri generale, a promis deja să elimine modificările lui Hunt, ridicând îndoieli cu privire la cât timp va supraviețui schema cancelarului.

În linii mari, Hunt a abolit alocația pe viață (LTA) de 1,073 milioane de lire sterline, care a limitat suma de care lucrătorii puteau beneficia de avantaje fiscale pentru fondul lor de pensii. Începând cu 6 aprilie, poturile cu avantaje fiscale vor fi nelimitate.

De asemenea, a crescut de la 40.000 la 60.000 de lire sterline alocația anuală care limitează suma pe care economiștii o pot adăuga la fondul lor în orice an. De asemenea, a ridicat de la 4.000 la 10.000 de lire sterline așa-numita alocație anuală pentru achiziția de bani, limitând contribuțiile persoanelor care și-au accesat anterior fondul de pensii și care ulterior au reînceput să economisească în el.

Intenția declarată a lui Hunt este de a descuraja lucrătorii mai în vârstă, mai bine plătiți, să se pensioneze, în special personalul de rang înalt din NHS, care se confruntă cu dificultăți. Cu toate acestea, criticii săi, în frunte cu laburiștii, îl acuză că revizuiește sistemul de pensii în beneficiul celor bogați, nu în ultimul rând prin minimizarea impozitelor pe moștenire.

Cu siguranță, persoanele cu fonduri acumulate de 1 milion de lire sterline și mai mult vor profita, în general, de abolirea LTA. La fel și cei care au mult mai mult înmagazinat.

Dar creșterea alocației anuale va profita în mare măsură celor cu venituri medii, persoanele care câștigă 100.000 de lire sterline pe an, cu mijloacele necesare pentru a utiliza aceste alocații, și sub 260.000 de lire sterline, când concesiile încep să se reducă.

 

Cum pot profita la maximum de aceste modificări fiscale?

Pentru cei mai mulți economiști care au venituri mici și medii, eliminarea indemnizației pe viață nu va face nicio diferență. Cu toate acestea, pentru cei aproximativ 2 milioane de persoane aflate pe cale de a avea mari fonduri de pensii, se pot face economii substanțiale.

Dacă plănuiați să retrageți bani din pensia dvs. în mod iminent, amânați până la 6 aprilie și noul an fiscal, în special dacă sunteți într-un sistem de salariu final – beneficii definite – când taxa de impozitare pe viață se aplică imediat asupra fondurilor de peste 1,073 milioane de lire sterline.

 

Dacă ați reținut contribuțiile la pensie, fie pentru că nu ați vrut să atingeți alocația pe viață, fie pentru că ați riscat să încălcați alocația anuală, acum puteți plăti mult mai mult, deoarece alocația pe viață a dispărut și alocația anuală a crescut la 60.000 de lire sterline. Însă, dacă câștigați mai mult de 260 000 de lire sterline, aceasta se va reduce la un maxim de 10 000 de lire sterline, față de pragul anterior de 4 000 de lire sterline.

Dacă ați scos bani din pensie – de exemplu, pentru a face față crizei costului vieții – și ați declanșat o taxă fiscală, suma pe care o puteți plăti dacă vă reîncepeți contribuțiile la pensie va crește la un maxim anual de 10.000 de lire sterline.

Cei care s-au abținut de la adăugarea la pensia lor în anii trecuți pot reporta până la trei ani într-un an fiscal. Astfel, maximul pe care cineva ar putea să-l plătească în pensia sa din aprilie va fi de 180.000 de lire sterline – economisind până la 81.000 de lire sterline din impozit.

Ce pot face acum pentru a limita impactul a tot ceea ce ar putea face laburiștii?

Presupunând că propunerile merg înainte, dacă aveți sau vă apropiați de 55 de ani, probabil că veți dori să vă completați pensia cât mai mult posibil pentru a profita la maximum de noile indemnizații. Apoi, în ajunul alegerilor generale de anul viitor, să extrageți o sumă forfetară pentru a vă asigura că nu vă veți confrunta cu nicio modificare fiscală negativă în viitor.

Dacă sunteți mai tânăr și vă gestionați pensia pentru a o menține în limitele alocației pe viață, decizia este mai dificilă. În timp ce nu este indicat să se bazeze deciziile de economisire pe o potențială politică viitoare, plățile accelerate acum ar putea să vă facă și mai probabil să încălcați orice alocație reimpusă de către laburiști și să vă confruntați cu taxe fiscale.

Dar, după cum spune David Hearne, un planificator financiar autorizat la Financial Planning Partners, spune: “Cred că toată lumea ar trebui să se gândească foarte atent înainte de a acționa pe ceea ce spune un partid de opoziție, mai ales atunci când reacționează la ceea ce a fost un anunț politic surpriză, doar o zi mai târziu “.

Sunt bogat și îmi fac griji în legătură cu impozitul pe moștenire. Ce pot face pentru a-mi maximiza beneficiile IHT, presupunând că noul regim de impozitare a pensiilor rămâne în vigoare?

Cancelarul a creat un adăpost nelimitat pentru impozitul pe moștenire prin eliminarea indemnizației pe durata de viață a pensiilor. În prezent, dacă cineva moare înainte de 75 de ani, pensia sa poate fi transmisă beneficiarilor săi fără impozit numai dacă se încadrează în limita alocației pe viață. Începând de luna viitoare, această limită dispare.

Dacă obiectivul dvs. este de a maximiza beneficiile IHT, Tom Selby, șeful politicii de pensionare la platforma de investiții AJ Bell, spune: “Este pur și simplu o chestiune de a contribui cât de mult vă puteți permite și cât vă permit regulile.”

Puteți investi într-o pensie din câștiguri, plafonate la alocația anuală în fiecare an fiscal. Asigurătorul NFU Mutual calculează că, dacă o persoană a pus alocația anuală maximă de 60.000 de lire sterline într-o pensie de la 6 aprilie și încă 60.000 de lire sterline pentru fiecare dintre următorii 10 ani, ar putea construi un vas de 812.298 de lire sterline, presupunând o creștere de 4% după taxe, compusă lunar. Acest lucru ar permite o economie de până la 324.919 lire sterline din impozitul pe succesiune.

Sean McCann, planificator financiar autorizat la NFU Mutual, prezice: “Vom vedea mai multe persoane care vor lua bani din Isas și alte investiții care sunt supuse impozitului pe moștenire înainte de a-și accesa pensiile”.

Cu toate acestea, maximizarea contribuțiilor la pensie ar putea fi dificilă dacă venitul dvs. (inclusiv veniturile din investiții) este foarte mare, din cauza plafonului anual degresiv al contribuțiilor, care începe la venituri de 260.000 de lire sterline.

Pot exista și dezavantaje. Matt Conradi, șeful departamentului de consultanță pentru clienți de la Netwealth, avertizează: “Dacă aveți o anumită formă de protecție istorică a LTA, nu este încă clar dacă adăugarea de fonduri ar anula acel nivel de numerar scutit de impozit protejat.”

În schimb, ați putea să vă uitați la alte investiții eficiente din punct de vedere fiscal, cum ar fi anumite acțiuni de pe piața de investiții alternative care se califică pentru scutirea pentru proprietăți comerciale. Sau să vă reduceți obligațiile de IHT prin înființarea de trusturi sau prin donarea de bani, sub rezerva regulii de șapte ani, conform căreia taxele fiscale se reduc treptat în cazul donațiilor înainte de deces.

Ce se întâmplă cu protecțiile LTA? Vor deveni acestea irelevante?

Nu. Trezoreria a confirmat că toate protecțiile existente pot fi menținute dacă sunt respectate condițiile în care au fost acordate. Pe măsură ce guvernele succesive au redus în timp nivelul la care se aplicau taxele de impozitare LTA, acestea au acordat așa-numitele protecții pentru economiștii existenți la nivelul anterior mai ridicat, atât timp cât acești economiști au încetat să mai adauge bani la fondurile lor.

Protecția existentă bazată pe LTA rămâne valabilă în domeniul crucial al accesării sumei forfetare neimpozabile, pe care mulți economiști o iau la începutul pensionării. Pentru cei mai mulți economiști, aceasta reprezintă 25% din LTA actuală de 1,073 milioane de lire sterline, dar pentru persoanele în vârstă, în principal, aceasta ajunge până la 1,8 milioane de lire sterline.

Hunt a eliminat acum taxa de impozitare LTA din aprilie 6, dar regula de numerar 25 la sută este înghețată pe termen nelimitat. Partidul Laburist nu a explicat ce ar face.

Încă mai lucrez, dar am încetat să mai contribui la pensia mea pentru că am ajuns la LTA. Ar trebui să reîncep plățile?

În general, da. Dacă v-ați asigurat protecția la HM Revenue & Customs cu privire la o alocație pe viață, acum puteți încălca limitele LTA cu contribuțiile dumneavoastră fără a fi penalizat.

Dacă pur și simplu ați încetat să mai plătiți fără nicio protecție, puteți relua contribuțiile, de asemenea, fără penalități. Economiștii independenți ar putea folosi o pensie personală autoinvestită (Sipp), dar angajații ar trebui să ceară să reintre în sistemul de pensii de la locul de muncă pentru a beneficia de contribuțiile angajatorului.

După o întrerupere a carierei, opțiunile de pensie la locul de muncă pot fi limitate. Steve Webb, partener la Lane Clark & Peacock, explică faptul că lucrătorii din sectorul public pot relua schemele de beneficii definite (DB). Dar, în sectorul privat, multe sisteme de pensii cu răspundere definită s-au închis pentru noi acumulări, așa că este posibil să trebuiască să vă alăturați ofertei de contribuții definite, spune el. Contribuția angajatorului ar însemna în continuare că această variantă este mai bună decât o pensie personală.

Luați în considerare și contribuțiile Isa, spune Megan Jenkins, partener la Saltus, un manager de active. “Regulile privind pensiile s-ar putea schimba din nou”.

Sunt pensionat cu o pensie de 2 milioane de lire sterline și am și alte active. Ar trebui să le vând și să pun veniturile într-un fond de pensii?

Din păcate, este posibil ca noua alocație anuală de 60.000 de lire sterline să nu vă fie disponibilă dacă nu mai aveți venituri din muncă. Jenkins spune: “În momentul în care nu mai aveți venituri care să vă dea dreptul la pensie, suma pe care o puteți pune într-o pensie este limitată la 3.600 de lire sterline brute pe an.”

Situația poate fi mai bună dacă aveți active producătoare de venit. Conradi de la Netwealth spune că, dacă aveți venituri care se califică pentru scutire de impozit, cum ar fi profiturile obținute din închirierea de case de vacanță, ați putea face contribuții folosind deducerile anuale. “Cu toate acestea, lucruri precum dividendele și dobânzile nu se califică”, spune el.

Dar nu vă grăbiți să vindeți active. Selby de la AJ Bell avertizează că obligațiile fiscale la vânzarea activelor “trebuie luate în considerare”. De asemenea, existența unor active diverse poate proteja împotriva volatilității pieței.

În calitate de angajat al NHS, cum sunt afectat de schimbările din această săptămână?

Sistemul de pensii al NHS a devenit mai flexibil pentru a încuraja oamenii să lucreze mai mult timp.

Mai multe informații despre finanțe personale Acoperire bugetară

Sistemul este alcătuit din trei părți, cu o generozitate în general descrescătoare – secțiunea din 1995, secțiunea din 2008 și secțiunea din 2015 – mulți angajați acumulând drepturi în diferite secțiuni.

Până în prezent, un membru pensionat al sistemului din 1995 care se întorcea la muncă trebuia să facă acest lucru fără a beneficia de pensie. De acum înainte, membrii sistemului din 1995 care doresc să se întoarcă la muncă după pensionare pot să își ia integral beneficiile de pensie acumulate, apoi să se înscrie în sistemul din 2015 și să își constituie mai multe economii pentru pensie.

Mulți angajați NHS din sistemul din 1995 au încetat să mai lucreze la 60 de ani, deoarece amânarea pensionării dincolo de această vârstă nu ar fi adus o pensie mai mare. În prezent, aceasta se va întâmpla. “Acest lucru va elimina o descurajare cheie de a lucra dincolo de vârsta de 60 de ani pentru membrii sistemului din 1995”, spune Claire Trott, director de divizie pentru planificarea pensionării la St James’s Place, manager de avere.

Sunt un investitor în imobiliare. Ar trebui să vând proprietatea și să pun fondurile în pensia mea?

Investitorii proprietari, afectați în ultimii ani de modificări de reglementare și fiscale, inclusiv de pierderea scutirii de la plata dobânzilor ipotecare, se confruntă acum cu creșteri abrupte ale dobânzilor la creditele ipotecare. Nu este surprinzător faptul că unii dintre ei vând.

Pentru cei care dețin personal o proprietate și se gândesc să o vândă, eliminarea LTA “cu siguranță ar putea fi considerată ca oferind o alternativă”, spune Graeme Bone, planificator financiar la Beaufort Financial (Pathfinder).

Dar pentru proprietarii care dețin prin intermediul unei structuri de companie – marea majoritate a proprietarilor cu normă întreagă cu portofolii mari – afacerea lor are mai multe șanse de a rămâne viabilă și poate fi deja transmisă moștenitorilor prin intermediul participațiilor.

Pentru ambele tipuri de proprietari, atracțiile economisirii pentru pensie trebuie să fie puse în balanță cu costurile vânzării, deoarece vânzarea poate declanșa o factură pentru câștigurile de capital.

O altă îngrijorare este dacă eliminarea LTA de către Hunt rezistă în timp. Neal Hudson, fondator al Residential Analysts, spune: “Este clar că va fi o țintă politică în viitor”.

 

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online