Cât valorează acum şi ce record a stabilit la bursă, compania auto Ford

94

 

Capitalizarea  companiei auto Ford Motors a crescut la 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în istorie. Practic, stocurile producătorului american sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani.

În contextul bursier, acțiunile Ford au crescut cu până la 4,6%, până la 25,59 USD, propulsându-și evaluarea la aproximativ 102 miliarde USD. Acțiunile au fost văzute ultima dată în jurul valorii de 25,39 USD.

Din punct de vedere comparatic, etapa de hotar face ca compania veche de 118 ani să fie mai valoroasă decât rivalii General Motors, care valorează aproximativ 90 de milioane de dolari) și Rivian Automotive, care valorează aproximativ 75 de milioane de dolari. Cu toate acestea, Ford este încă în spatele capitalizării de piață a Tesla de 1 trilion de dolari.

Strategic, cea mai recentă creștere a Ford vine la o săptămână după ce producătorul auto a declarat că își va dubla producția planificată a camionului electric F-150 Lightning, care urmează să fie lansat în această primăvară.

O premieră istorică

În contextul de producţie, noua țintă este de 150.000 pe an până în 2023, în creștere față de un obiectiv anterior de 80.000 și unul inițial de doar 40.000, a spus firma cu sediul în Dearborn, Michigan. Împingerea accelerată vine după ce Ford a primit peste 200.000 de rezervări pentru pickup-ul electric, care a necesitat un depozit de 100 USD.

În timp, producătorul Ford a înregistrat succese timpurii cu eforturile sale de vehicule electrice, compania crescând și producția planificată a lui Mustang Mach-E la 200.000 de vehicule pe an până în 2023. Dar speranțele sunt deosebit de mari pentru versiunea electrică a F-150, care este cel mai bine vândut vehicul în SUA.

Cu toate acestea, unii investitori nu sunt la fel de optimiști când vine vorba de revigorarea istorică a Ford.

Cathie Wood, a spus săptămâna trecută că producătorii de automobile electrice, inclusiv Tesla, sunt o achiziție mai bună decât producătorii auto tradiționali.

Aşadar, „Au urcat pe acele anunțuri despre vehiculele electrice, gândiți-vă la asta, este ridicol”, a spus Wood, referindu-se la Ford și General Motors.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online