China declară că se opune politicii comerciale SUA cu privire la eliminarea de către SUA a telecomunicațiilor chinezești

46

China a declarat luni că se opune ferm comportamentului guvernului Statelor Unite în ceea ce privește politizarea problemelor comerciale după ce Bursa de Valori din New York a început radierea a trei firme chineze de telecomunicații despre care Washingtonul spune că au legături militare.

Beijingul va adopta măsurile necesare pentru a proteja drepturile legale ale companiilor chineze, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Hua Chunying, într-un briefing periodic.

NYSE a declarat săptămâna trecută că va începe radierea China Mobile, China Unicom și China Telecom ca răspuns la o decizie a președintelui Donald Trump de a interzice investițiile SUA în firme deținute sau controlate de armata chineză.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online