Cofondatorul Apollo, Leon Black, câștigă respingerea procesului de agresiune sexuală

18

Leon Black, finanțatorul miliardar care a demisionat brusc din funcția de șef al Apollo Global Management după dezvăluirile despre relația sa cu Jeffrey Epstein, a obținut respingerea unui proces în care o fostă amantă l-a acuzat de comportament sexual nepotrivit.

Guzel Ganieva l-a dat în judecată pe Black în 2021, susținând că el a ales-o de la un eveniment pentru Ziua Internațională a Femeii în 2008 și a solicitat-o cu promisiuni de interviuri de angajare la Goldman Sachs la începutul unei relații care mai târziu a devenit abuzivă.

Dar un judecător din New York a respins miercuri procesul lui Ganieva, hotărând că afirmațiile sale erau pline de defecte juridice și că oricum erau interzise în conformitate cu termenii unui acord de confidențialitate datând din 2015.

Instanța a adăugat că Ganieva a primit aproximativ 9,5 milioane de dolari de la Black în cadrul acordului și nu a returnat nimic din această sumă, ceea ce înseamnă că nu poate pretinde acum că a semnat contractul sub constrângere.

Într-o declarație emisă la scurt timp după ce hotărârea a fost făcută publică, Black a declarat că Ganieva a fost “capabilă să manipuleze sistemul juridic și mass-media” într-un mod care a fost “excepțional de dureros pentru familia mea, partenerii mei de afaceri și prietenii mei, precum și pentru mine”.

Procesul, care conținea detalii grafice ale maltratărilor pe care Ganieva susținea că le-a suferit din partea lui Black, a atras atenția mass-media pe scară largă de la depunerea sa.

Într-un set de documente judiciare, Ganieva a detaliat o presupusă excursie în Florida, în timpul căreia a susținut că Black a încercat să o preseze să facă sex cu Epstein, un infractor sexual condamnat. Black a susținut că jurnalele de zbor au dovedit că excursia nu a avut loc niciodată.

Decizia, luată de judecătorul David Cohen din statul New York, marchează o victorie pentru Black în bătălia sa de lungă durată cu firma de avocatură Wigdor, care a intentat procesul în numele lui Ganieva și care reprezintă o altă femeie, Cheri Pierson, care îl acuză pe miliardar de viol.

Black a cerut unei instanțe să pedepsească Wigdor pentru că a intentat un proces în numele lui Pierson, despre care a spus că “a abuzat de sistemul judiciar pentru a spăla acuzații frivole, nefondate și dăunătoare de agresiune sexuală” în dosarul public. De asemenea, el îi dă în judecată pe Wigdor și pe Ganieva pentru ceea ce el numește procesul “fraudulos” al acesteia. Ganieva l-a concediat luna trecută pe Wigdor ca avocați ai ei.

Wigdor a descris anterior încercarea lui Black de a face ca firma să fie lovită de sancțiuni drept “PR patetic” pentru a crea o distragere a atenției.

Prăbușirea procesului intentat de Ganieva marchează sfârșitul unui capitol extraordinar în care acuzațiile picante privind viața personală a lui Black s-au contopit cu o bătălie pentru controlul Apollo, unul dintre cele mai importante grupuri de capital privat din America.

Black, care a co-fondat Apollo în 1990, l-a dat în judecată anul trecut pe fostul său locotenent de top Josh Harris, acuzându-l că a conspirat cu Ganieva pentru a-i ruina reputația și pentru a-l îndepărta de la postul de conducere al grupului de investiții de 513 miliarde de dolari.

Dar un judecător federal a respins procesul împotriva lui Harris, calificând teoria juridică a lui Black drept “concludentă, vagă, indirectă, inteligentă și drăguță”.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online