Compania elveţiană SunPro va deschide la Galaţi o fabrică de ulei

Foto: economica.net
751

În România, compania elveţiană SunPro va deschide la Galaţi o fabrică de ulei.

În cadrul acestui proiect, investiţia ridicându-se la circa 20 de milioane de euro, precizează municipalitatea orașului.

În afirmaţiile sale, “Orașul nostru este atractiv pentru investitori. Astăzi a fost semnat un contract pentru o fabrică de ulei în Zona Liberă Galați. Vorbim de o investiție a companiei elvețiene SunPro care se ridică la peste 20 de milioane de euro și va genera aproximativ 200 de noi locuri de muncă. Este încă o dovadă că Galațiul oferă oportunități foarte bune pentru investiții”, a transmis primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu pe contul său de socializare.

În contextul parteneriatului, contractul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani, potrivit Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

În prezent, compania SunPro are sediul central în Montreux, Elveția, dar deține o fabrică de ulei de floarea soarelui situată în orașul ucrainean Odesa.

În contextul economico-financiar, cifra de afaceri anuală SunPro, conform site-ului companiei, este de 120 de milioane de dolari anual, iar capacitatea sa de procesare este de 530 de tone pe zi.

Aşadar, produsele realizate de compania SunPro sunt exportate în 11 țări situate pe 3 continente: Europa, Asia și Africa, iar forța totală de muncă a companiei este de 75 de angajați.

Sursa: Wall-street.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online